Döküm Tencerede Yavas Pismis Kuzu Incik
Malzemeler:
- 2 tane kuzu incik
- 1 su bardagi (300ml) kirmizi sarap (eger sarap kullanmak istemiyorsaniz 300ml et/tavuk suyu ekleyebilirsiniz)
- 1 su bardagi et suyu ya da tavuk suyu
- 1 su bardagi ılık su
- 2 orta boy havuc (halka halka kesilmis)
- 1 kucuk soğan (iri parcalar halinde dogranmis)
- 1 defne yapragi
- 1 cubuk tarcin
Et Marinesi;
- 1 tatli kasigi kirmizi biber
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tatli kasigi kimyon
- 2 yemek kasigi dogranmis aci biber (taze ya da tursu biber kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 3 dis buyuk buyuk dogranmis sarimsak
- tuz ve karabiber
Et marinesi malzemelerini karistirin ve incikleriniz bu marine karisimiyla ovalayin. Sarimsak ve biberlerin etlere yapisanlari uzerinde kalabilir. Ete yapismayanlarini sonra tencereye eklemek uzere kenarda tutun. Dokum tencereye iki yemek kasigi zeytinyagi koyup inciklerin her tarafini kizartin (muhurleyin). Incikleri tencereden cikartip kenara koyun. Sogan ve havuclari tencereye atin ve 3-4 dakika kadar tencerede cevirin. Daha sonra sarabi ekleyin ve tencerenin dibine yapisan parcalari kaziyin. Ardindan et suyunu, ılık suyu, marineden kalan sarimsak ve biberleri tencereye ekleyip incikleri tencereye geri koyun. Defne yapragini ve cubuk tarcini da tencereye ekleyin.
Tencerenin kapagini kapatin ve kisik ateste 4.5 - 5 saat kadar pismeye birakin. (Dilerseniz tum malzemeleri firin icin uygun bir kaba yerlestirip uzerini kapayarak 180 derecelik firinda 4 -5 saat pisirebilirsiniz) Yemeginizin suyunun bitip bitmedigini arada sirada kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Agizda dagilan bu nefis yemegi istediginiz garniturlerle beraber servis edin. Ta daa!
Comments
Post a Comment