Baharatli Jerk Tavuk - Jamaika Mutfagi
Malzemeler:
- 4 adet tavuk gogsu
- 2 yemek kasigi siviyag
- 2 yemek kasigi toz seker
- 1/2 tatli kasigi kimyon
- 1/2 tatli kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/4 tatli kasigi kirmizi aci toz biber
- 1.5 tatli kasigi tarcin
- 1 tatli kasigi toz karanfil
- 3/4 tatli kasigi toz muskat
Butun baharatlari, toz sekeri ve 2 yemek kasigi siviyagi karistirin. Tavuk gogusleriniz kalinsa onlari daha iyi pismeleri icin fileto seklinde ortadan ikiye bolup inceltin. Baharatli karisimla tavuklarinizi guzelce ovalayin.
Dilerseniz baharatladiginiz tavuklari yarim saat dinlendirin, dilerseniz de hemen pisirmeye baslayin. Izgarada ya da az yagli tavada iki tarafi da iyice kizarana kadar pisirin. Ta daa!
Comments
Post a Comment