Baklavalik Yufka Ile Peynirli Borek
Malzemeler:
- 1 paket baklavalik yufka (375gr)
- 1 kase ufalanmis beyaz peynir
- yarim demet maydanoz
- 1 su bardagi kasar peyniri rendesi
- 50-60gr erimis tereyagi
- 3/4 su bardağı soda (soda yerine sut ya da su da kullanabilirsiniz, sut boregi yumusaklastirdigi icin miktari biraz azaltarak kullanin)
- uzeri icin 1 yumurta sarisi
Yapilisi:
Beyaz peyniri, kasar peynirini ve kiyilmis maydanozu bir kapta karistirin.
Baska bir kapta tereyagini eritin ve sodayla karistirin. Ilk kat yufkanizi hafifce burusturarak tepsiye yayin. Uzerine bir firca yardimiyla tereyagli sividan surun. ikinci kat yufkayi da burusturarak ilk yufkanin uzerine koyun ve yine sividan surun. Yufkalarin yarisini kullanana kadar bu islemi tekrarlayin. En son siviyi surup uzerine peynirli harci dokun. Kalan yufkalari da aralarina sivi karisimdan surerek ustuste dizin. Eger sivi karisiminiz yetmezse biraz daha ilave edin.
Kapta kalan tereyagi ve sodali karisimin icine bir yumurta sarisi ekleyin ve karistirin. Son yufkayi da tepsiye yerlestirince uzerine sulandirilmis bu yumurta sarisini surun ve uzerine susam-corekotu serperek firina koyun. Onceden isitilmis 200 derecelik firinda heryeri kizarana kadar pisirin. Ta daa!
Comments
Post a Comment