Balkabakli Krem Peynirli Rulo Pasta



Malzemeler:

Kek icin;

  • 1 su bardagi un
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 2.5 tatli kasigi tarcin
  • 2/3 tatli kasigi karanfil tozu
  • 2/3 tatli kasigi zencefil tozu
  • 1.5 tatli kasigi muskat
  • 1/2 tatli kasigi tuz
  • 3 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 2/3 su bardagi balkabagi puresi ( taze balkabagini kucuk parcalara bolup kabugunu soyarak, bir tencerede kaynamis suyla beraber yumusayana kadar haslayin. (Tipki patates haslar gibi). Iyice yumusayinca suyunu suzun ve balkabagini catalla ezin.)
Krema icin;
  • 1 paket krem peynir (250gr)
  • 1 paket vanilya (ya da bir tatli kasigi sivi vanilya)
  • 3 yemek kasigi tuzsuz tereyag
  • 1 su bardagi pudra sekeri


Yapilisi:

Bir kapta 3 yumurtayi ve 1 bardak sekeri rengi acilip kopuk kopuk olana kadar iyice cirpin. Uzerine balkabagi rendesini ilave edin ve kisa bir sure daha cirpin.

Baska bir kapta unu, kabartma tozunu, tuzu ve butun baharatlari (yani tum kuru malzemeleri) karistirin. Hazirladigimiz balkabakli sivi malzeme karisimini kuru malzemelerle birlestirip karistirin. Yaklasik 25x35cm olculerinde bir firin tepsisine yagli kagit serin ve kek hamurunu bu tepsiye dokup, onceden isitilmis 190 derecelik firinda 15-18 dakika kadar pisirin.


Pisen keki firindan cikarin ve 2 dakika sogumaya birakin. Biraz soguyunca, kekin uzerine 1 parca yagli kagit daha kesip koyun ve iki kagit arasina sıkıştırdığınız keki kendi etrafinda dondurup rulo yapin. Iyice sogumasi icin bir kenara alin. Bu sirada kremasini hazirlayin.


Krema icin gerekli olan tum malzemeleri (krem peynir, tereyagi, pudra sekeri ve vanilya) mikserle ya da el rondosuyla, hepsi birbirine iyice karisana kadar cirpin. Tamamen soguyan kek rulosunu acin ve hazirladiginiz kremayi kekin uzerine surun. Daha sonra keki tekrar rulo yapin. Buzdolabinda en az 15 dakika dinlendirin. Uzerine pudra sekeri serpip servis edebilirsiniz. Ta daa!



Comments

Popular Posts