Çin Mantisi - Wonton Yufkasi ile Dumpling



Hazir wonton yufkalariyla cok hizli bir sekilde hazirlayabileceginiz bu pratik mantılar mutfakta farkli birseyler denemek isteyenlerin goz bebegi olacaklar. Eger nasil bulabilirim derseniz soyle bir satis adresi mevcut. http://www.gurmenet.com/HAPPY-BELLY-WONTON-YUFKASI-30-ADET-210-GR,PR-703.html

Eğer hazirini satin almak istemiyorsaniz, biraz daha vakit harcayarak hamuru kendiniz de hazirlayabilirsiniz. Bunun icin 600gr un, 1 tatlı kasigi tuz ve 2 bardak soguk suyu iyice yogurun. Cok yumusak bir hamur olmamali. 15 dakika hamuru bir kenarda dinlendirin. 15 dakika sonra bir kere daha yogurun ve cevip buyuklugunde parcalar koparip merdane yardimiyla cay bardagi buyuklugunde acin. Yuvarlak olarak actiginiz bu hamurlarin icini doldurup tepesinden bohca gibi buzerek kapatin.



Malzemeler:
  • 250 gr wonton yufkasi (25-28) adet
  • 250 gr domuz kiymasi (tavuk kiymasi da kullanabilirsiniz)
  • 1 kase cok az haslanmis ve ince kiyilmis kale (cok ince kiyilmis 1 kase cok az haslanmis lahana ya da 5 sap taze sogan da kullanabilirsiniz)
  • 2 kucuk dis sarimsak rendesi
  • 1 yemek kasigi zencefil rendesi
  • 1.5 yemek kasigi soya sosu
  • 1 yemek kasigi susam yagi
  • Yufkalari yapistirmak icin 1 kase su
Kiyma, kale, sarimsak, zencefil, soya sosu ve susam yagini iyice karistirin. 1 adet Wonton yufkasinin icine 1 tatli kasigi kiyma harci koyun. Basparmaginizi su kasesine daldirip islatin ve yufkanin 4 kenarini boydan boya islatin. Once capraz iki ucu birbirine yapistirin. Daha sonra kalan kenarlari da bastirarak birbirine yapistirip yufkayi bohca haline getirin. 



Yufkalar bitene kadar bu islemi tekrarlayin ve hazirladiginiz butun dumpling'leri yagli kagit uzerine dizin.


Hazirladiginiz bu bohcalari ister buharli bir pisiricide, isterseniz de kaynamis suya atarak manti gibi pisirin. Soya sosu, balzamik sirkesi, zencefil rendesi ve chili biber yagi karisimi bir sos hazirlayarak dumplinglerinizin yaninda servis edin. Ta daa!


Not: Evde pratik bir sekilde chili biber yagi benzeri bir yag hazirlayabilirsiniz. Bunun icin 1 kahve fincani yer fıstığı yağı, kanola yağı, ya da aycicek yağınin icine 2 dis sarimsak rendeleyin. Sarimsak cok az pisip kokusu cikinca icine 1.5 tatli kasigi tatli toz kirmizi biber, 3/4 tatli kasigi aci pul biber ve yarim tatli kasigi susam yagi atin. Dilerseniz 1 kucuk defne yapragi da ilave edin. Ocakta 1-2 dakika karistirarak pisirin ve kenarda sogumaya birakin. 










Comments

Popular Posts