Kahveli ve Oreo'lu Islak Kek Tadinda Browni
Cikolata sevenler icin tam bir lezzet soleni olan bu yogun soslu browniyi kesinlikle tavsiye ediyoruz!
Malzemeler:
Kek icin;
- 3 yumurta
- Yarim su bardagi kakao
- 1.5 su bardagi toz seker
- 3/4 su bardagi erimis tuzsuz tereyagi
- 1/4 su bardagi nescafe (2 yemek kasigi nescafeyi sulandirarak hazirlayin)
- 1 tatli kasigi vanilya
- 3/4 tatli kasigi tuz
- 1 su bardagi un
- 1 cay kasigi kabartma tozu
- 1 avuc kadar ceviz ya da findik kirigi
Sos icin;
- 1/4 su bardagi erimis tereyagi
- 1 su bardagi pudra sekeri
- 1/3 su bardagi kakao
- 100gr cikolata (kalip cikolata kullaniyorsaniz elinizle biraz parcalayin)
- 1 yemek kasigi nescafe (1 tatli kasigi nescafeyi 1 yemek kasigi suda eriterek hazirlayin)
- 3/4 su bardagi sut
- 8 adet oreo kurabiye ( isteginize gore cikolatali (ve kaymakli) herhangi bir biskuviyi de kullanabilirsiniz)
Yapilisi:
Firininizi 190 derecede isitin ve yaklasik 23x23cm boyutlarindaki tepsiyi yaglayin.
Mikrodalgada tereyagini eritin. Icine sekeri ekleyip karistirin ve mikrodalgada 30-45sn kadar cevirin. Karisim birazcik fokurdasin ama yanmamasina ozen gosterin. Icerisine 1/4 bardak sulu nescafeyi dokun ve karistirin. Birazcik sogumasi icin kenarda 2 dakika bekletin.
Iliyinca icine 3 yumurtayi, vanilyayi ve kakaoyu ekleyin. Iyice cirpin.
Baska bir kapta unu, tuzu ve kabartma tozunu karistirin. Unlu karisimin icine kakaolu kahveli karisimi dokun. Yagladiginiz firin tepsisine kek hamurunu dokun ve dilerseniz tepsinin uzerine ufalanmis ceviz (findik) parcalari dokun. Cevizi zevkinize gore hamura da karistirabilirsiniz ya da hic kullanmayabilirsiniz. Ben hamurun uzerine doktum.
Keki 30 dakika kadar pismeye birakin. Bu arada sosunu hazirlayin.
Tereyagini mikrodalgada hafifce eritin. Daha sonra tereyaginin icine cikolata parcalarini atin ve mikrodalgada ara ara karistirarak beraberce eritin. Oreo haric kalan tum malzemeleri, erimis tereyagi ve cikolatayla beraber bir sos kabina alin. Seker iyice eriyip tum malzemeler birbirine karisana kadar kisik ateste sosu karistirarak pisirin.
Kek pismeye yakin kekin icine sivri bir bicak ya da catal ucu sokarak pisip pismedigine bakin. Eger bicaginiz yeterince temiz cikarsa pismis demektir. Uzerinde cok az yapismis hamur parcalari olabilir, bu brownie hamuru icin normaldir fakat cok civik olup bicaga tamamen yapismamasi lazim.
Kek firindan cikinca henuz sicakken dilimleyin ve uzerinde sosu gezdirin. Dilimleri bir bicak yardimiyla hafifce yerlerinden oynatarak sosu biraz icine cekmelerini sağlayın. En son uzerine oreo kiriklarini dokun ve ta daa!
Comments
Post a Comment