Kremali Brokoli Corbasi
Malzemeler:
- 500 gr brokoli
- 1 buyuk ya da 2 kucuk havuc
- 1 orta boy patates
- 1 dis sarimsak
- 4 su bardagi su
- 1/2 su bardagi sut
- 1 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi tereyag
- 1 yemek kasigi krema (eklemeyebilirsiniz)
- tuz, karabiber
Brokoliyi ciceklerine ayirin ve yikayin. Havuc ve patatesi kucuk kucuk dograyin. Bir tencereye sebzeleri koyun ve 4 bardak suyu uzerine dokun. Tencerenin kapagini kapatin ve sebzeleri pismeye birakin. Sebzeler yumusayinca bir kevgir yardimiyla sebzeleri suzgece alin ve tencerede kalan sebze suyunu dokmeden kenarda bekletin.
Baska bir tencerede 1 yemek kasigi tereyagini eritin ve 1 yemek kasigi unu kokusu cikana kadar kavurun. Un kavrulunca uzerine kenara ayirdiginiz sebze suyundan 3 bardak dokun ve dokerken hizli hizli karistirin. Daha sonra yarim bardak sutu de ekleyin ve hepsini kaynamaya birakin. Kaynayinca sebzeleri tencerenin icine ilave edin.
2 dakika ocakta tutup altini kapatin ve bir el blender'i yardimiyla sebzeleri guzelce ezin. Hepsi ezilip corba homojen hale gelince ocagin altini tekrar yakin. Kullaniyorsaniz 1 kasik kremayi, damak tadiniza gore tuz ve karabiberi ilave edin. 3-4 dakika daha corbayi kaynattiktan sonra corbaniz hazir. Ta daa!
Comments
Post a Comment