Nefis Balzamik Soslu Tavuk Şiş
Evde tavuk sis yapmak cok kolay. Tavuk, marine soslarini cok iyi ceken bir et turu oldugu icin, aslinda sisin tadini belirleyen daha cok ne tur bir marine sosu kullandiginiz oluyor. Bu tarifteki sos, hem cok hafif, hem de tavuga cok hos bir lezzet veriyor. Pismeye yakin sebzelerin uzerine de hafifce surdugumuz bu sos, sebzelere de ayrica nefis bir lezzet katiyor. Mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
Tavuk Marinesi;
- 750gr tavuk gogsu
- 1/4 su bardagi balzamik sirke
- 1/4 su bardagi siviyag
- 1 yemek kasigi dijon hardal
- 1 yemek kasigi bal
- 1 tatli kasigi kuru feslegen
- tuz ve karabiber
Cesitli Sebzeler;
- yesil biber
- sogan
- sarimsak
- kabak
- patlican
Tavuk marinesi malzemelerini karistirin ve 1/4 su bardagi kadarini kenara ayirin. Tavuk gogsunu sislik olacak sekilde, yaklasik 2x2cm'lik kupler halinde dograyin. 3/4 bardak miktarindaki marine sosunu tavuklarin uzerine dokun ve karistirin. Tavuklari yarim saat sosta dinlenmeye birakin. (Eger daha uzun sure sosta tutacaksaniz marine ettiginiz eti buzdolabina kaldirin. Tavugu 1 gece onceden sosa yatirip pisirmek uzere ertesi gune kadar buzdolabinda saklayabilirsiniz.)
Bu arada sebzelerinizi sislik olarak kesmeye baslayin. Ben dolapta olan sebzelerden kullandim ve bunlar biber, kabak, patlican, sogan ve sarimsak gibi gayet basit sebzelerdi. Siz de dolabinizda ne varsa, mantar, çeri domates, balkabagi gibi farkli sebzelerle damak tadiniza gore sislerinizi sekillendirebilirsiniz.
Eger tahta sisler kullaniyorsaniz, sisleri sicaktan olabildigince korumak icin 30dk suyun icinde islatin. Islattiginiz sislerinize etleri ve sebzeleri dizin.
Izgaranizi (ya da mangalinizi) isitin. Sisleri dizip kalan marine sosundan bir firca yardimiyla butun etlerin ve sebzelerin uzerine surun. 2-3 dakika sonra cevirin ve diger tarafina da surun.
Alternatif olarak bu sisleri firinda da pisirebilirsiniz. Yagli kagit serdiginiz firin tepsisine sisleri siralayin ve sostan fircayla uzerlerine surun. Yuksek ateste 10-15 dakika, uzerleri kizarana kadar pisirin. Sonra firini tepsiden cikartin ve sislerin diger yuzlerini cevirin. Yine sostan uzerlerine surun ve her iki tarafi da iyice kizarana kadar pisirin. Pilav, patates puresi, makarna ya da salatayla istediginiz sekilde servis yapin. Ta daa!
Comments
Post a Comment