Vejetaryen Kabak Burger
Malzemeler:
- 3 orta boy kabak
- 1 yumurta
- yarim kase lor peyniri ( ya da cokelek)
- 1 konserve siyah fasulye (ya da 400gr haslanmis siyah fasulye, nohut, barbunya, kuru fasulye)
- 3 dis sarimsak
- 1 kucuk kuru sogan
- 2 dal taze sogan
- 5-6 sap dereotu
- hamburger ekmegi
- tuz-karabiber-sumak-kimyon-kirmizi biber-kekik (damak zevkine gore cesitli baharatlar)
- un, galeta unu
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
Yapilisi:
Kabaklari rendeleyip suyunu elinizde sikarak bir kaba aktarin. Kapta lor peyniri, yumurta, tuz, karabiber ve dilediginiz baharatlari karistirin.
Siyah fasulye, kuru sogan, taze sogan, sarimsak ve dere otunu rondoya atip pure haline getirin.
Pureyi kabak karisimina ekleyin. Yarim bardak galeta unu ve 3/4 bardak kadar da un ekleyip elinizle yogurmaya baslayin. En son kabartma tozunu ekleyip biraz daha yogurun. (Eger karisiminiz cok civiksa biraz daha un ve galeta unu ekleyin.) Bu hamur kofteye gore normalden bir parca daha yumusak bir kivamda oluyor.
Hamurdan parcalar koparip yuvarlak kofte sekli verin ve tavaya dizin. Uzerlerinden zeyintagi gezdirip ocaga koyun. Yuksek ateste koftenin alt kismi hafif sertlesene kadar pisirin. Kofteleri ters yuz edin. Diger tarafi da sertlesince tavanin kapagini kapatin ve orta ateste hafifce icinin de pismesini saglayin. (3-4 dakika kadar)
Tavada pisirdiginiz kofteleri bir firin tepsisine dizip uzerlerinden cok az zeytinyagi ve balzamik sirke gecirin. Onceden isitilmis 200 derecelik firinda 20 dakika daha pisirin.
Pisen kofteleri hamburger ekmeginin arasina koyup uzerine istege gore bir dilim kasar peyniri ekleyin. (Eger kasar peyniri koyacaksaniz ekmek, kofte ve peyniri kasar eriyene kadar mikrodalga firinda cevirebilirsiniz) Sonra da dilediginiz soslarla servis edin. Benim kullandiklarim aci biber tursusu, acili domates sosu, yogurt-mayonez-hardal karisimi ve haslanmis kirmizi pancar idi. Ta taaa!
Comments
Post a Comment