Yunan Pita Ekmegi (Tortilla/Lavaş) ile Evde Lahmacun


Evde kolayca hazirlanabilen pratik ve cok lezzetli lahmacunlar icin dogru tarife geldiniz.


Malzemeler:
  • 500gr orta yagli dana kiyma
  • 2 kucuk kuru sogan
  • 2 dis sarimsak
  • 2 adet taze domates ya da yarim kutu konserve domates (200gr)
  • 1 tepeleme yemek kasigi domates salcasi
  • 1 tatli kasigi tatli toz kirmizi biber (istege gore aci da ekleyebilirsiniz)
  • 1 avuc dolusu maydanoz yaprağı
  • 2 yemek kasigi su
  • 1/2 tatli kasigi tuz
  • 8 adet pita ekmegi, tortilla ya da lavaş ekmeği

Firini 250 derecede isitin.

Sogan, sarimsak, domates, domates salcasi, maydanoz, tuz ve kirmizi biberi blendera koyup pure haline getirin. Daha sonra bu pureyi kiyma ve iki yemek kasigi suyla beraber karistirin. Pita ekmegin uzerine kiyma karisiminizi ince bir tabaka halinde ellerinizle yayin ve biraz bastirin. 


Ince bir firin tepsisine yagli kagit serin ve lahmacunlarinizi kenarlari iyice kizarana kadar firinda pisirin. Lahmacunlar cok hizli pistigi icin firinin basindan ayrilmadan arada sirada lahmacunlarinizi kontrol edin. Zamandan kazanmak icin lahmacunlarin hepsini ayni anda hazirlamaya calismayin. Bir lahmacun piserken digerini hazirlayarak hem firini kontrol altinda tutabilir, hem de sureci kisaltabilirsiniz. Firindan cikan lahmacunlari kapakli buyukce bir tava ya da tencerede sicakliklarini korumak icin muhafaza edin. 


Dilerseniz lahmacunlarinizi tavada da pisirebilirsiniz. Tavaya hic yag koymadan lahmacununuzu sicak tavaya oturtun, ve tavanin kapagini kapatarak lahmacunun alti kizarana kadar kisik ateste pisirin. Ta daa!



Comments

Popular Posts