Ispanak Nohut ve Domatesli Köri
Malzemeler:
- 1 sogan
- 3 dis sarimsak
- 1 kutu domates konservesi (400gr)
- 1 yemek kasigi zencefil rendesi
- 1 yemek kasigi siviyag
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi zerdeçal (turmeric)
- 2 tatli kasigi toz kisnis (coriander)
- 1/2 tatli kasigi pul biber (chilli flakes)
- 2 yemek kasigi soya sosu
- 5 yemek kasigi kirmizi mercimek
- 1 kutu konserve hindistan cevizi sutu (400ml)
- 2 demet orta buyuklukte dogranmis ispanak (yaklasik 400gr)
- 1 kutu konserve nohut (ya da 1 su bardagi haslanmis nohut)
- 2 kucuk havuc ya da 1 bas brokoli (ya da dilediginiz bir sebze; kabak, mantar, karnabahar)
- 1 limon
- 2 yemek kasigi susam
- 1 avuc kaju (cashew/dilerseniz koymayabilirsiniz)
Domates, sogan, sarimsak ve zencefili blender'a koyup pure haline getirin.
Buyuk bir tencerede 1 yemek kasigi siviyagda kimyon, zerdecal, kisnis ve pul biberi 15 saniye kavurun. Daha sonra tencereye domates puresini ve 2 yemek kasigi soya sosunu ilave edin ve kaynamaya birakin.
Kaynadiktan 2 dakika sonra icine mercimekleri, hindistan cevizi sutunu ve havuclari atin. Mercimekler iyice pisene kadar kapagi kapali olarak yemegi orta ateste pisirin. ( Eger havuc degil de baska bir sebze kullaniyorsaniz, mesela brokoli ya da mantar gibi, bunlar hizli pisen sebzeler olduklari icin onlari tencereye daha sonra, ispanakla beraber koyun. Uzun surede pisen bir sebze kullaniyorsaniz (havuc gibi) mercimekle birlikte ekleyin.)
Daha sonra tencereye ispanagi ekleyin ve kapagi kapali olarak ve yemegi arada sirada karistirarak 8-10 dakika pisirin. En son haslanmis nohutu da ekleyip 4-5 dakika daha pisirin. Icine dilediginiz kadar tuz ekleyip 1 limonu da yemege sıkın ve karistirin. Ta daa! Yemeginizin uzerine susam ve kajun kiriklari serpistirerek servis edebilirsiniz.
Comments
Post a Comment