Lebeniye Corbasi - Lubnan Mutfagi
Malzemeler:
- 250gr dana kiyma
- 1 tane rendelenmis sogan
- tuz
- karabiber
- 1 su bardagi haslanmis ya da konserve nohut
- 3 kasik pirinc
- 2 su bardagi yogurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kasigi un
- 5 su bardagi su
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 yemek kasigi kuru nane
Kiyma, rendelenmis sogan, tuz ve karabiberi yogurup findik buyuklugunde kofteler yuvarlayin. Bir tavaya cok az aycicek yagi dokup kofteleri kizartin.
Pirincleri yikayin. Bir tencereye 5 bardak su koyun ve pirincler cok hafif yumusayana kadar haslayin.
Pirincler haslanirken yumurtayi, unu ve yogurdu cirpin.
Pirincler haslaninca bir kepce yardimiyla tencereden 2-3 kepce kadar kaynar su alin ve yogurtlu karisima bu sicak suyu dokup hizlica karistirin. Bu sayede ilinan sosusunuzun kesilmesini onledikten sonra, yogurtlu karisiminizi yavas yavaş corba tenceresine dokun ve bir taraftan karistirin. Haslanmis nohutlari ve kofteleri de corbaya ekleyin. Carbanin icine damak tadiniza gore tuz ve karabiber atip corbayi kaynamaya birakin.
Bu arada kucuk bir tavada tereyagini ve zeytinyagini kizdirin. Icine nane atip cok hafif yakin.
Bu sosu corbanin uzerine dokerek servis yapin. Ta daa!
Comments
Post a Comment