Muhallebili Etimek Tatlisi - Turk Mutfagi
Malzemeler:
- 12 adet etimek
- 2 su bardagi su
- 1.5 su bardagi seker
- 3 damla limon suyu
- 1 kg sut
- 4/5 su bardagi seker
- 1/2 su bardagi un
- 1/2 su bardagi nisasta
- 1 tatli kasigi vanilya
- 2 yemek kasigi tereyagi
- uzeri icin ceviz kiriklari
Etimekleri bir tepsiye dizin.
Bir sos tenceresinde su, seker ve limon suyunu kaynatin.
Serbeti etimeklerin uzerine dokun ve etimeklerin serbeti cekmesi icin bekleyin. Bu arada muhallebiyi hazirlayin.
Sut, seker, nisasta ve unu iyice cirparak kisik ateste pisirin. Kaynayinca icine vanilya ve tereyagi atin. Dilerseniz ocaktan alip el blender'iyla 2 dakika daha muhallebiyi cirpin. Etimeklerin uzerine muhallebiyi dokun.
Uzerine ceviz kiriklari serpip buzdolabinda en az 1 saat dinlendirin. Ta daa!
Comments
Post a Comment