Baharatli Kuzu Incik - Iran Mutfagi


Malzemeler:

  • 4 tane kuzu incik
  • tuz
  • 2 tatli kasigi tarcin
  • 1 tatli kasigi muskat
  • 1 tatli kasigi kakule
  • 1 tatli kasigi karabiber
  • 1 tatli kasigi zerdecal
  • siviyag
Incikleri tuzlayin. Tum baharatlari birbirine karistirip incikleri bu karisima bulayin ve 1 saat mutfak tezgahinda dinlenmeye birakin. Ya da baharata buladiginiz incikleri buzdolabina kaldirin ve ertesi gune kadar buzdolabinda dinlendirin. Pisirmeden once tekrar oda sicakligina gelmeleri icin disarida biraz bekletin.



  • 1/4 tatli kasigi ufalanmis safran
  • 2 limonun suyu (yaklasik 4 yemek kasigi)
  • 2 tatli kasigi gul suyu
  • 1/2 su bardagi ilk su
Ufalanmis safrani limon suyu, gul suyu ve ilik su icinde en az 10 dakika dinlenmeye birakin.

  • 1 orta boy sogan
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 1 portakal kabuki rendesi
  • 1-2 dal taze kekik (ya da 2 tatli kasigi kuru kekik) 
  • 2 define yapragi
  • 6 su bardagi tavuk suyu ya da su
  • uzerini suslemek icin 2 yemek kasigi maydanoz, nane ya da dereotu


Baharatin icinde dinlenmis incikleri kizgin bir tavaya alip 2 yemek kasigi siviyagda muhurleyin.

Dokum tenceresine 2 yemek kasigi siviyag koyup kizdirin. Soganlari icine atin ve sari renge donene kadar pisirin. Sogan pisince tencereye cok az tuz, limon ve portakal kabugu rendesi, kekik ve defne yapraklarini koyun. Daha sonra uzerine safranli limon suyu karisimini dokun.

Tencerenin icine incikleri yerlestirin ve uzerine 6 bardak tavuk suyunu ilave edin. 


Tencerenin kapagini kapatin ve 200 dereceye isittiginiz firinda incikleri 2 saat pisirin.

Eger firina sokmak istemezseniz ocakta kisik ateste 3-4 saat, etler kemikten kolaylikla ayrilana kadar pisirin. Uzerine kiyilmis maydanoz, nane, dereotu ve portakal kabugu rendesi serpistirerek servis edebilirsiniz. Ta daa!










Comments

Popular Posts