Balik Yahnisi - Brezilya Mutfagi


Malzemeler:

Balik icin;
  • 500-600gr beyaz etli balik fileto (kilciksiz, derisiz ve 2.5cm'lik kucuk parcalar halinde dogranmis)
  • 1 yemek kasigi limon suyu
  • 1 yemek kasigi zeytinyagi
  • tuz ve karabiber

Yahni Sosu icin;

  •  1.5 yemek kasigi zeytinyagi
  • 2 dis sarimsak
  • 1 kucuk sogan
  • 1 adet kirmizi buyuk dolmalik biber, seritler halinde (julyen) dogranmis
  • 1.5 tatli kasigi seker
  • 1 yemek kasigi kimyon
  • 1 yemek kasigi kirmizi biber
  • 1 tatli kasigi aci kirmizi biber (acidan hoslanmiyorsaniz eklemeyebilirsiniz)
  •  Yarim tatli kasigi tuz
  • 1 kutu (400ml) hindistancevizi sutu
  • 1 kutu (400ml) domates konservesi
  • 1 bardak tavuk suyu ya da su
  • Uzeri icin limon suyu, kisnis, maydanoz, soya filizi


Yapilisi:

Tuz, karabiber ve limon suyunu baliga dokup karistirin ve baligi 20 dakika buzdolabinda bekletin.

1 yemek kasigi zeytinyaginda baligi pisirin. (cok karistirarak pisirseniz balik dagilabilir o yuzden mumkun oldugunca bir tarafini pisirip tek seferde cevirip diger tarafini pisirmeye calisin.)

Balik pisince bir tabaga alin.

Derin bir tencereye 1.5 yemek kasigi zeytinyagi koyun ve sogani icine atip pisirin. Pismesine yakin tencereye sarimsagi da ekleyin. Sarimsagin kokusu cikinca dogranmis kirmizi biberi ekleyin ve 2 dakika pisirin. Domatesi, hindistancevizi sutunu, suyu, baharatlari, tuzu ve sekeri ekleyip yemegi 20-25 dakika pisirin. En son icine baliklari ekleyin, 3-4 dakika da balikla birlikte yemegi kaynattiktan sonra yemeginiz hazir. Ta daa!

Uzerine ekstra limon suyu sikarak ve tabagi sevdiginiz otlarla susleyerek, pilav ya da ekmekle servis edebilirsiniz.  






Comments

Popular Posts