Elmali ve Yaban Mersini Soslu Mor Lahana Salatasi - Avrupa Mutfagi
Malzemeler:
- 1/2 mor lahana (ince ince dogranmis)
- 2 tane kirmizi ya da yesil elma (elmalar eksi degil tatli olmali)
- 15-18 tane ince dogranmis hurma
- 1 kase dogranmis maydanoz, nane ve feslegen karisimi
- 100gr ceviz
- 100 gr taze yaban mersini (dondurulmus kullaniyorsaniz once sicak suda cozdurun)
- 1 tatli kasigi dijon hardali
- 1 tatli kasigi bal
- 1/2 kirmizi sogan ya da 2 adet taze sogan
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- tuz ve karabiber
Yapilisi:
Yaban mersini sosu icin gerekli olan tum malzemeleri bir blender'a koyun ve karisimi pure haline getirin.
Incecik kiyilmis mor lahanayla pure haline getirdiginiz salata sosunu karistirin. Daha sonra icine dilimlediginiz elmalari, hurmalari, cevizi ve yesillikleri ekleyip bir iki kere karistirin. Ta daa!
Comments
Post a Comment