Fistik Ezmesi Soslu Tavuk Noodle - Tayland Mutfagi
Malzemeler:
Fistik Ezmeli Sos icin;
- 5 yemek kasigi fistik ezmesi
- 5 yemek kasigi su
- 5 yemek kasigi soya sosu
- 4 yemek kasigi aci sos (chilli oil olabilir, aci ketchup, aci domates sosu... dolabinizda ne varsa)
- 2 yemek kasigi susam yagi
- 2 yemek kasigi bal
- 1 limon suyu
- 2 dis sarimsak
- 1/2 bardak fistik
Yemek Icin;
- 2 adet (yaklasik 400-500gr) tavuk gogsu
- 2 yemek kasigi soya sosu
- 1 yemek kasigi nisasta
- 1 adet buyuk kirmizi dolmalik biber
- Ceyrek mor lahana
- 300-350gr noodle (eger noodle bulamazsaniz, onun yerine ince spagetti kullanabilirsiniz)
- 1 buyuk su bardagi soya filizi
- 1 avuc taze kisnis
Yapilisi:
Tavugu kucuk kucuk dograyin. 2 yemek kasigi soya sosu ve 1 yemek kasigi nisastayi karistirip, tavugu bu karisima bulayin. Mor lahanayi ince ince dograyin ve bol suda yikayin. Dolmalik kirmizi biberi de dograyin.
Derin bir tavada 2 yemek kasigi susam yaginda tavugu pisirin. Tavuk pismeye yakinken icine kirmizi biberi atin. Biberler cok az yumusayinca tavaya mor lahanayi ekleyin ve karistirin. Mor lahanayi cok oldurmemeye dikkat edin. Yumusasin ama tamamen pismesin.
Paket uzerindeki direktiflere gore noodle'inizi (ya da makarnayi) hazirlayin.
Fistik ezmeli sosu pisen noodle'la beraber tavadaki tavuk ve sebzelere ekleyin ve hepsini iyice karistrin. En son soya filizlerini ve dogranmis taze kisnisi de tavaya ekleyip 2-3 kere karistirin. Dilerseniz daha fazla limon ve fistik kirintilariyla servis edebilirsiniz. Ta daa!
Comments
Post a Comment