Mayasiz Yumusacik Kolay Pogaca
- 2 cay bardagi siviyag
- 2 cay bardagi yogurt
- 2 yumurta (beyazi hamura sarisi pogacalarin uzerine)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatli kasigi tuz
- 4 su bardagi un
- 150-200gr beyaz peynir
- kuru ya da taze dereotu
- uzeri icin susam
Yapilisi:
Siviyag, yumurta aki ve yogurdu bir kapta cirpin.
Unu, tuzu, kabartma tozunu ve dereotunu bir kasede karistirin. Bu karisima yogurtlu karisimi ekleyin ve yogurun. Ufaladiginiz beyaz peyniri de hamura ekleyin ve tum hamuru iyice yogurun. Eklediginiz peynirin yapisina gore hamurun kivami degisebilir. Eger hamur kati olursa cok az sulandirilmis yogurt (ayran), civik olursa da biraz un ekleyin. Ele yapismayan yumusak bir hamur olmasi lazim.
Hamurdan parcalar koparak kucuk toplar yapin. Bu olculerden yaklasik 24-25 adet pogaca cikiyor.
Hamur toplarinizin uzerine yumurta sarisi surun ve susam serpistirin. 180 derecelik firinda uzeri kizarana kadar pisirin. Ta daa!
Comments
Post a Comment