Peri Peri Soslu Tavuk Cigeri - Afrika Mutfagi
Malzemeler:
- 1kg tavuk cigeri
- 4 yemek kasigi tereyag
- 6 dis sarimsak
- 7-8 kasik peri peri sosu (sosu hazir da alabilirsiniz, asagidaki tarife gore evde de hazirlayabilirsiniz)
- 1.5 limon suyu
- 1 kutu agir krema (normal kremayla da deneyebilirsiniz)
- 1 avuc dogranmis maydanoz
- tuz-karabiber
Peri peri sos icin;
- 1 adet kirmizi sogan
- 1 adet buyuk dolmalik kirmizi biber
- 1/2 bardak (yaklasik 10 tane kadar) aci kucuk kirmizi biber (ya da herhangi bir aci kirmizi biber)
- 6-7 dis sarimsak (bir kafa sarimsagin yarisi kadar)
- 1 buyuk ya da 2 kucuk domates
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1.5 limon suyu ve rendenin ince tarafiyla rendelenmis kabugu
- 5 yemek kasigi kirmizi uzum sirkesi (balsamik ya da ucuz eksi sarap da kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kasigi seker
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi tatli kirmizi biber
- 1 tatli kasigi kekik
- 1/2 tatli kasigi karabiber
- 1 tane defne yapragi
Yapilisi:
Peri peri sos icin butun malzemeleri blender'a koyun ve cirparak pure haline getirin.
Bir sos tenceresine aldiginiz pureyi 20-25 dakika orta ateste pisirin. Purenin acili ve eksili bir tadi olmasi gerekiyor. Tadini kontrol edip damak zevkinize gore baharat, sirke, limon ya da aci kirmizi toz biber ilave edebilirsiniz.
Hazirladigimiz bu purenin 7-8 kasik kadarini kullanacagiz. Kalan kismi bir saklama kabina koyup dolapta 2 hafta saklayabilirsiniz.
Tavuk cigerini orta buyuklukte parcalara bolun. Isittiginiz derin bir tavada 4 kasik tereyagini eritin ve yag kizinca cigerleri icine atip yuksek ateste pisirin. Ciger pisince (cigeri cok fazla pisirip kurumasina izin verirseniz ciger sertlesir, daha sonra kremanin icinde de bir muddet pisecegi icin ciger suyunu ceker cekmez sarimsaklari atin) ezilmis sarimsak ve peri peri sosunu tavaya ekleyip 1-2 dakika cevirin. Daha sonra limon suyu ve kremayi da tavaya ilave edin ve yaklasik 10-15 dakika, krema hafifce koyulasana kadar pisirin. Istediginiz kadar tuz ve karabiber ekleyerek yemegi tatlandirin. Ocaktan aldiginiz tavaya en son dogranmis maydanozu ilave edin, karistirin ve ta daa!
Pilav, bulgur pilavi, ekmek ve yogurtla servis edebilirsiniz.
Comments
Post a Comment