Pratik Nachos - Meksika Mutfagi
Malzemeler:
- 500gr dana kiyma
- Yarim kutu konserve domates (ya da 200gr rendelenmis taze domates)
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi (biber salcaniz yoksa 2 yemek kasigi domates salcasi kullanabilirsiniz)
- 1 tatli kasigi aci sos (ya da aci ketchup)
- 2 dis sarimsak
- 6-7 sap taze kisnis
- 1 kutu (400gr) siyah fasulye (bulamazsaniz kirmizi fasulye de kullanabilirsiniz)
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi kirmizi biber
- 3 yemek kasigi dogranmis jalapeno biber (ben tursusunu kullandim, siz herhangi bir aci biberin tazesini ya da tursusunu kullanabilirsiniz.)
- 200gr rendelenmis kasar
- 1 adet avokado
- yarim limon
- misir cipsi
Yapilisi:
Sarimsagi ince ince kiyin ya da ezin. Bir kapta konserve domatesi, salcayi ve aci sosu birbirine karistirin.
Tavaya 2 yemek kasigi siviyag koyup kiymayi atin. Kiyma pembeligini kaybedene kadar pisirin. Kiymaya domates ve salca karisimini ilave edin ve sosun rengi iyice koyulasana kadar pisirin. (eger tursu degil de taze aci biber kullanacaksaniz biberleri domates sosuyla beraber tavaya ekleyin.) Kiyma iyice pisip rengi koyulasinca sarimsagi, tuzu, karabiberi, kimyonu, kirmizi biberi, tursu aci biberi ve durulayip suyunu suzdugunuz siyah fasulyeleri tavaya ekleyin. 2 dakika pisirip tavayi ocaktan alin. Icine kiyilmis taze kisnisi ekleyin ve karistirin.
Firini 200 derecede isitin. Pisen yemegi bir firin kabina bosaltip uzerine kasar serpistirin.
Kasarlarin erimesi icin yemegi 8-10 dakika firinda tutun.
Yemegi beklerken avokadoyu soyup bir kasade catalla ezin. Icerisine yarim limon suyu ve bir tutam tuz atin.
Kasarlari eriyince firindan cikardiginiz yemegi misir cipsi, avokado ezmesi, yogurt ve aci sosla (benim bu yemekte kisisel favorim tatli-aci sos (sweet-chilli sauce)) servis edin. Ta daa!
Comments
Post a Comment