Üsküp Boregi - Balkan Mutfagi
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 tane rendelenmis kabak
- 300gr beyaz peynir
- 100gr dogranmis kuru domates
- 1 su bardagi sut
- 1 su bardagi aycicek yagi
- 1 avuc kiyilmis taze maydanoz ve dereotu ( ben 2 yemek kasigi kuru/toz dereotu kullandim)
- 2.5 su bardagi un
- 1 paket kabartma tozu
- Uzeri icin 1 yumurta sarisi
- Susam/Corekotu
Yapilisi:
Rendelediginiz kabaklarin suyunu ellerinizle sıkın ve buyukce bir kaba alin. Kuru domates, peynir, yumurta, sut, yag ve dereotu/maydanoz'u ayni kaba ekleyip bulamac haline gelene kadar cirpin ve karistirin.
Daha sonra icine un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karistirin. Yaglanmis firin tepsisine karisimi dokun.
Uzerine yumurta sarisini surun, susam ve corekotlarini serpistirin. Onceden isitilmis firinda 180 derecede uzeri tamamen kizarana kadar, yakalasik 40-45 dakika, pisirin. Ta daa!
Comments
Post a Comment