Baharatli Mogol Dana Yahnisi (Yaban Turpu Sosu ile) - Asya Mutfagi
Malzemeler:
- 600gr kemiksiz dana eti
- 2 yemek kasigi un
- 1 tatli kasigi toz kirmizi biber
- tuz-karabiber
- 1/2 kuru sogan (julyen dogranmis)
- 2 dis rendelenmis sarimsak
- 1/2 bardak kirmizi sarap (sarap kullanmak istemiyorsaniz tavuk/et suyu ilave edin)
- 1 bardak et ya da tavuk suyu
- 1 tatli kasigi rendelenmis zencefil
- 1 yemek kasigi salca
- 1 avuc kuru mantar (ya da 8-10 adet butun taze mantar)
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 defne yapragi
- 1 tane yildiz anason (star anise)
Yaban turpu sosu (dilerseniz bu sosu kullanmayip yalnizca yogurtla servis edebilirsiniz):
- 2 yemek kasigi yaban turpu ezmesi (horseradish sauce)
- 4 yemek kasigi yogurt
- 1 tatli kasigi dijon hardali
- 1 tatli kasigi mayonez
- 1 tatli kasigi elma sirkesi
Yapilisi:
Unu, kirmizi toz biberi, tuz ve karabiberi bir kapta karistirin. Kusbasi dogradiginiz etlerin uzerine bu karisimi dokun ve guzelce karistirin. Tum etlerin etrafinin unlu karisimla kaplanmasini saglayin.
Bir tencereye 2-3 yemek kasigi siviyag dokun. Yag kizinca etleri icine atin ve hizli hizli karistirin. Etlerin dis yuzeyi kahverengilesince icine soganlari atin. Etleri soganla birlikte 1 dakika cevirin. Daha sonra sarimsak, zencefil ve salcayi ekleyin ve 1 dakika daha cevirin. Sarabi uzerine dokun ve tencereye yapisan parcalari kasigin ucuyla tencerenin dibinden kaziyin. Et suyunu tencereye bosaltin.
Eger tenceredeki et suyu az ise, etleri hafifce tencerede yuzdurecek kadar yemege sicak su ekleyin. En son mantarlari, kekigi, defne yapragini ve yildiz anasonu da tencereye ekleyip 1-2 kere karistirin ve tencerenin kapagini kapatip yemegi ocakta kisik ateste 2-3 saat pismeye birakin.
Yaban turbu sosu icin gerekli olan tum malzemeleri iyice karistirin. Pisen yemeginizi sade ya da safranli pilav veya bulgur pilavi ve yaban turpu sosuyla servis edebilirsiniz. Ta daa!
Comments
Post a Comment