Pesto Sosuyla Doldurulmus Tavuk Gogsu - Italyan Mutfagi


Malzemeler:
  • 2 adet tavuk gogsu
  • 2 yemek kasigi pesto sosu
  • 2 yemek kasigi beyaz peynir (sevdiginiz bir peynir turunu kullanabilirsiniz, krem peynir, mascarpone peyniri, labne, lor peyniri, ricotta)
  • 4 kasik galeta unu (ya da rondoda cekilmis kuru ekmek kirintisi)
  • 1 domates
  • Uzeri icin 2 yemek kasigi rendelenmis parmesan peyniri (kullanmayabilirsiniz)

Yapilisi:

Kucuk bir kasede peyniri ve pesto sosunu karistirin.

Tavuk goguslerini tuzlayin ve ortasinda kucuk cepler acin. Actiginiz bu ceplerin icine pesto soslu peynirli karisiminizi doldurun. 

Tavuk goguslerini bir firin tepsisine alip uzerlerine bolca galeta unundan dokun. 

Domatesi dilimleyip tavuk goguslerinin ortasina yerlestirin.

200 derecelik firinda tavuklar altin rengine donene kadar pisirin.



Firindan cikan tavuklarin uzerine rendelenmis parmesan peynirini dokun ve ta daa!!

Not: Domatesler suyunu salip tavuga daha lezzetli bir aroma veriyor. Servis ederken domatesleri uzerinden alabilir, ya da beraber servis edebilirsiniz. 







Comments

Popular Posts