Rezene Kökü Salatasi Uzeri Bademli ve Pesto Soslu Balik Fileto




Malzemeler:

Balik icin;

  • 800gr beyaz etli balik fileto (ben Avustralya'ya ozgu bir tur olan Barramundi kullandim, levrek, tavuk baligi, mezgit gibi baliklari tercih edebilirsiniz.)
  • 25 tane kavrulmus badem
  • 4 dilim ekmek (tercihen hafifce kizartilmis)
  • 9-10 sap maydanoz 
  • 5-6 sap taze feslegen (ya da 4 tatli kasigi pesto sosu)
  • 4 yemek kasigi zeytinyagi
  • tuz-karabiber

Rezene Salatasi icin;
  • 1 rezene koku
  • 2 portakal
  • 1 yesil elma (eksi degil tatli olmali)
  • 1 limon


Yapilisi:

Firini 180 dereceye isitin. 

Bademleri, ekmek dilimlerini, meydanoz yapraklarini, pesto sosu ( ya da taze feslegen yapraklarini), zeytinyagini ve tuz karabiberi mutfak rondosuna atip purenizi hazirlayin. Rondoyu cok uzun sure calistirmayin ve bademlerin cok ezilmemesine dikkat edin. Bademler hafifce agiza kitir kitir gelecek buyuklukte kalsinlar.

Balik filetolariniz cok buyukse porsiyonluk olarak, asagi yukari bir el buyuklugunde baliklari kesin.

Bir tavaya az zeytinyagi döküp yagi kizdirin. Baliklarin derisi tavaya gelecek sekilde baliklari tavaya yerlestirin ve 3 dakika kadar, derisi altin rengine donup hafifce kizarmaya baslayana kadar, pisirin. 


Tavadan aldiginiz baliklari bir firin tepsisine yerlestirin ve uzerlerine bademli pestolu purenizi paylastirin. 180 derecelik firinda 15 dakika pisirin.

Baliklar piserken rezene kokunuzu ince ince dograyin. Once alttan ve ustten rezene kokunu kesin. Daha sonra en disindaki kararmis yapraklari atin. Hala kararmis kisimlari kaldiysa bir soyucu yardimiyla kokun en dis yuzeyini soyun. Daha sonra ortadan ikiye bolun ve alt kisimdaki tek parcalik sert bolgeyi ucgen seklinde alin. Daha sonra kiyma islemini yapabilirsiniz.



Portakallari da kucuk kucuk dograyin. Elmayi soymadan onu da ufak parcalar halinde dograyin. Hepsini elinizle cok cok hafifce bastirarak karistirin. Bu hafif bastirma portakallarin suyunun ve elmanin aromasinin rezene kokune karismasina yardimci olacak. 2 yemek kasigi zeytinyagi da ekleyip uzerine 1 limonun suyunu sikin ve cok az tuz dokun. Hepsini 1-2 kere karistirin. 

Tabaklara rezene salatanizi paylastirip uzerlerine birer parca balik filetosu koyun. Tabaklari kenarlarinda kucuk birer limon dilimiyle servis edin ve yemeden once limonu baligin uzerine sikin. Ta daa!





Comments

Popular Posts