Yesil Mercimekli Mor Lahana Canaklari - Polonya Mutfagi



Malzemeler:

  • Yarim mor lahana
  • 1 su bardagi haslanmis (ya da konserve) yesil mercimek
  • 3/4 su bardagi haslanmis pirinc
  • 1/2 ince kiyilmis sogan
  • 2 dis sarimsak
  • 1/2 tatli kasigi kirmizi toz biber
  • 1/2 tatli kasigi kekik
  • 1/2 tatli kasigi biberiye
  • 1/2 tatli kasigi feslegen
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 500gr rendelenmis domates ya da domates konservesi (1.5 kutu konserve)
  • tuz ve karabiber
Uzeri icin:
  • 1 kase yogurt
  • 2 dis sarimsak
  • 1 yemek kasigi kuru nane

Yapilisi:

Yarim mor lahanayi sicak su dolu bir tencereye butun olarak atip rengi hafif kararip en dis yapraklari acilana kadar haslayin. Cok yumusamamasi ya da cok sert kalmamasina dikkat edin. 

Haslanan lahanayi soguk suyla durulayin ve yapraklarina ayirip en uc kismindaki sert bolumleri yaklasik 1'er santim kesin.

Bir tavada cok az zeytinyaginda soganlari sarartin. Icine mercimegi, pirinci, sarimsagi, baharatlari, tuzu ve karabiberi atin. Iki dakika ocagin uzerinde karistirarak pisirin ve hafifce sogumasi icin kenara alin. 

Bir kasede domates konservesini ve salcayi karistirin. Kenarlari yuksek bir firin tepsisini zeytinyagiyla hafifce yaglayin ve domates sosunun yarisini tepsiye dokun. 

Haslanmis mor lahana yapraklarindan avuc icinize alip elinizde kase seklinde tutun. Icini mercimek ve pirincli icle doldurun. Kenarlarindan hafifce uzerine dogru kapatip firin tepsisine dizin. Kase olarak kullanabileceginiz tum yapraklar bitene kadar bu islemi tekrarlayin. Artan parcalanmis yapraklari kaselerinizin uzerine kapatin. Tum tepsiyi doldurunca canaklarinizin uzerine hafifce tuz serpistirin. Daha sonra hepsinin uzerine kalan domates sosunu dokun. 


Aluminyum folyoyla kapattiginiz firin tepsinizi onceden isitilmis 180 derecelik firinda 1 saat pisirin. 

Bir kase yogurdun icine 2 dis sarimsak ezin ve kuru naneyi ilave edin. Yogurdu lahana canaklarinizin yaninda, ya da uzerine dokerek servis edebilirsiniz. Ta daa!






Comments

Popular Posts