Yogurtlu Dawood Basha Koftesi - Iran Mutfagi


Malzemeler:

  • 500gr dana kiyma (bu tarif aslinda koyun kiymasiyla yapiliyor fakat ben koyun etini biraz agir ve kokulu buldugum icin dana kiymasi kullandim.)
  • 1 kucuk sogan
  • 1 dis sarimsak
  • 1 tatli kasigi limon suyu ya da worcestershire sosu
  • 1 tatli kasigi kuru ya da taze nane
  • 1 tatli kasigi limon kabugu rendesi
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasiginin ucuyla karabiber
  • 1/4 tatli kasigi karabiber
  • 1/4 tatli kasigi kimyon
  • 1/4 tatli kasigi kirmizi tozbiber
  • 1 tatli kasiginin ucuyla muskat
  • 1 tatli kasiginin ucuyla tarcin
  • 1 tatli kasiginin ucuyla toz karanfil
  • 1 tatli kasiginin ucuyla kuru kisnis
  • 1 tatli kasiginin ucuyla toz kakule
  • uzeri icin sumak, kuru nane ve dolmalik fistik




    Yapilisi:

    Sogan ve sarimsagi rendeleyin. Butun malzemeleri karistirip elinizle yogurun ve ceviz buyuklugunde kofteler hazirlayin.

    Bir tavaya bolca siviyag dokun ve kofteleri kizartin. 

    Kucuk bir tavada 1 yemek kasigi tereyag eritin. Yag kizinca icine 1 tatli kasigi toz kirmizibiber ekleyin ve 5 saniye karistirip ocaktan alin.

    Kucuk bir tavayi kizdirin ve dolmalik fistiklari icine atip biraz kavurun.

    Pisen koftelerin uzerine yogurt, tereyagli kirmizibiber, sumak, kuru nane ve kavrulmus fistik dokerek servis yapin. Ta daa!



    Comments

    Popular Posts