Buharda Pismis Aci Biber Soslu Balik - Asya Mutfagi
Malzemeler:
- 1 kg beyaz etli balik filetosu (ben avustralya'ya ozgu bir balik olan basa filetosu kullandim, siz istediginiz bir beyaz balik etini tercih edebilirsiniz)
- 1 demet cin lahanasi (bok choy)
- 3 dis sarimsak rendesi
- 3 yemek kasigi soya sosu
- 2 yemek kasigi susam yagi
- 2 yemek kasigi taze zencefil rendesi
- 1 tane kirmizi aci biber, kucuk kucuk dogranmis (taze aci biberiniz yoksa 1 tatli kasigi pul biber ya da toz aci biber kullanabilirsiniz)
- 1 tatli kasigi aci-tatli sos (sweet chilli sos - kullanmayabilirsiniz)
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 avuc kiyilmis taze kisnis
- 1/2 su bardagi su
- tuz, karabiber
- Yapilisi:
Balik filetolarini asagi yukari 4'er santimlik parcalar halinde dilimleyin.
Buharli pisiricinize (ben bambu pisiricilerden kullandim) yagli kagit serip uzerinde kucuk delikler acin ve baliklari tek sira halinde dizin. Uzerlerine tuz ve karabiber serpistirin.
Bok choy'u yapraklarina ayirin ve ikiye katlayip baliklarin uzerine dizin. Buharli pisiricide baliklari 15-20 dakika kadar pisirin.
Soya sosunu, suyu, sekeri, sweet-chilli sosu ve taze acibiber kullanmiyorsaniz pul biberi kucuk bir kapta karistirin.
Bir sos tenceresine susam yagini koyun. Sarimsagi, zencefili ve tazesini kullaniyorsaniz aci biberi sos tenceresine atip kokusu cikana kadar, yaklasik 30 saniye, cevirin. Daha sonra uzerine soya soslu karisimi dokun ve kaynayana kadar karistirarak pisirin. Kaynayinca ocaktan alin ve icine kiyilmis taze zencefili atin.
Buharda pismis baliklari bir tabaga dizin ve hazirladiginiz sosu uzerlerine dokun. Ta daa!
Comments
Post a Comment