Kirmizi Sarap Soslu Koyun Biftegi



Malzemeler:
  • 500gr kemiksiz koyun bacak eti (lamb leg steak)
  • 3 tatli kasigi kimyon
  • 2 tatli kasigi kirmizi biber
  • tuz, karabiber
  • 2 dis sarimsak (iri iri dogranmis)
  • 1 tane sogan (kucuk kupler halinde kesilmis)
  • 1 adet et bulyon (1/2 bardak suda cozdurulmus)
  • 2 yemek kasigi seker
  • 1 yemek kasigi tereyag
  • yarim bardaktan biraz az kirmizi sarap
  • 3 yemek kasigi balzamik sirke
  • 3 yemek kasigi worchestire sos
  • zeytinyagi

Kimyon, kirmizi biber, tuz ve karabiberi karistirip etlerin her tarafina bolca surun. 

Bir tavada tereyagini eritin. Soganlari yaga atip pisirin. Soganlar yumusayinca sarimsagi ekleyin ve kokusu cikana kadar 1 dakika kadar pisirin. 

Kirmizi sarabi, sirkeyi, worchestire sosu karistirin. Bu karisimi tavadaki soganlarin uzerine dokun. Sekeri de ekleyip karistirin. Yarim bardak suda cozulmus et suyunu da tavaya ekleyin ve hepsini karistirip 10-15 dakika sosu pisirin. Sos hafif koyulasiyor fakat cok yogun olmuyor.

Buy bir tavada zeytinyagini kizdirin ve etleri sicak tavaya atin. Her iki tarafini da 4-5 dakika pisirip sicak tavada 4-5 dakika da eti dinlenmeye birakin.

Etleri tabaga lip uzerine kirmizi strap sosu dokun ve ta daa! Patates puresiyle servis edebilirsiniz.







Comments

Popular Posts