Cin Usulu Etli Borek - Cin Mutfagi


Malzemeler:

Hamur icin;
  • 2 su bardagi + 2 yemek kasigi un
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 su bardagi ilik su
Kiymali ic icin;
  • 500gr domuz kıyması (tavuk ya da dana da kullanabilirsiniz)
  • 2 dis sarimsak
  • 4-5 tane (1 su bardagi) ince kiyilmis taze sogan
  • 3.5 yemek kasigi soya sosu
  • 2 yemek kasigi susam yağı
  • 1 tatli tepeleme kasigi kiyilmis zencefil
  • 1/2 tatli kasigi karabiber
  • 2 yemek kasigi soğuk su
Taze soğanlı pure icin;
  • 2 tane taze sogan
  • 1/2 demet kisnis
  • 2 yemek kasigi susam yagi
  • 1/2 yemek kasigi zencefil


 Yapilisi:

Un ve tuzu karistirin. Azar azar su ekleyerek ele çok hafif yapışan bir hamur elde edin. Uzerini kapatın ve en az 2 saat hamuru dinlenmeye birakin.

Ic icin gerekli tum malzemeleri ince ince kıyıp karistirin.

Hamur hazır oldugunda tezgahı unlayın. Elinizle hamurdan 2 yemek kasigi kadar (cevizden biraz daha büyük) bir parca kopartın ve unlu yüzeyde hamuru elinizle bastırarak acin. Ne çok kalin, ne de çok ince bir hamur olacak. Ben kendi elimden bir parmak kadar daha geniş hamurlar açtım.


Actiginiz hamurun ortasına 2-3 yemek kasigi kadar ic yerleştirin. Daha sonra hamurun kenarlarını bohca yapar gibi birleştirin ve döndürerek kapatın. Elinizle hafifçe bastırın. Birlestigi yerde çok kalin bir hamur parçası kaldıysa o kismi elinizle kopartın. 


Unladiginiz bir tepsiye ya da kesme tahtasına bohçaları ters döndürerek yerleştirin. Hamur ve ic bitene kadar bu islemi tekrarlayın.


Kapakli bir tavada 2 yemek kasigi siviyag kızartın. (tercihen zeytinyağı olmasın) Kizaran yağın uzerine bohçaları aralarında hafif  boşluk kalacak sekilde yerleştirin. 1 su bardagina 1 parmak gelecek sekilde su doldurun. Boreklerin altı iyice kızarınca suyu tavaya dokun ve hemen tavanın kapagini kapatın. Su tamamen buharlaşana kadar tavanın kapağı kapalı olarak börekleri pişirin. (8-10 dakika kadar) Su tamamen buharlasinca kapağı acin, börekleri tavada ters cevirin ve diger yüzlerinin de iyice kizarmasini sağlayın. Iki yüzeyi de kızarınca tavadan alin.

Pure icin gerekli butun malzemeleri blender'a atin ve krem kıvamına gelene kadar ezin.

Tavadan aldiginiz böreklerin uzerine sogan suresini paylastirin. Yaninda ekstra soya sosu, balzamik sirke, zencefil dilimleri ve aci sosla servis edebilirsiniz. Ta daa!






Comments

Popular Posts