Kuru Uzum ve Keci Peynirli Pancar Salata


Malzemeler:

  • 2 adet orta boy pancar
  • 1 butun sarimsak, dislerine ayrilmis
  • 1 tepeleme avuc kuru uzum
  • 1 avuctan biraz az aycekirdegi ici
  • 3/4 su bardagi keci peyniri
  • 1 yemek kasigi kuru nane
  • zeytinyagi, balzamik sirke, tuz
  • uzeri icin dogranmis taze feslegen


Yapilisi:
Pancarlari ayri ayri, sarimsaklari da hepberaber folyoya koyun ve uzerlerinde zeytinyagi gezdirin. Folyolari kapatip hepsini 180 derece onceden isitilmis firina koyun. 30 dakika sonra sarimsaklari kontrol edin ve pistilerse firindan alin (pismedilerse 5-10 dakika daha tutun) Pancarlarin pisme suresi yaklasik 45-55 dakika. Pancarlari da bu sure sonunda kontrol edin ve firindan alin. Sogumaya birakin.   


Bir salata kabinda kuru uzumu, cekirdek iclerini, keci peynirini ve naneyi karistirin. Soguyan sarimsaklari soyup butun olarak salataya ilave edin. Soguyan pancarlari rendeleyin. Onlari da salataya ilave edin. Uzerinden az zeytinyagi, damak tadiniza gore de balzamik sirke ve tuz gecirdikten sonra hepsini karistirin. Uzerine feslegen yapraklari dograyin ve ta daa!






Comments

Popular Posts