Sultani Bezelyeli Kiyma Kavurma - Çin Mutfagi


 Malzemeler:

  • 500gr domuz kiyma (isterseniz tavuk da kullanabilirsiniz)
  • 20-25 tane sultani bezelye (snow peas) (https://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/1453469-30021-bezelye-sultani-300gr-pk)
  • Yarim kirmizi dolmalik biber, kucuk kuck dogranmis
  • 1 kucuk kirmizi aci biber, ince ince dogranmis
  • 1 yemek kasigi rendelenmis zencefil
  • 2 yemek kasigi susam yagi
  • 2 dis sarimsak, rendelenmis
  • 3 adet taze sogan, dogranmis
  • 2 yemek kasigi esmer seker
  • 2 yemek kasigi su
  • 2 yemek kasigi soya sosu
  • 2 yemek kasigi istiridye sosu (https://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/23118613-30317-lee-kum-kee-oyster-istiridye-sos-510-gr)
  • 1 avuc fistik
  • 1 avuc taze feslegen yapraklari

Yapilisi:
Sultani bezelyeleri temizleyin ve uzerlerine sicak su dokup kenara alin.

Bir tavayi (ya da varsa wok'u) isitip icine 1 yemek kasigi susam yagi koyun ve kiymanin yarisini tencereye alin. 3-4 dakika yuksek ateste pisirin. Pisen kiymayi bir tabaga alin. Ayni tavaya kalan kiymayi koyun ve yuksek ateste iyice pisirin. ( Bu islemi 2 kez yapmanin sebebi eti iki farkli surede pisirip daha yumusak ve daha sert olan doku farklari olusturmak. Eger ugrasmak istemezseniz tek seferde butun kiymayi iyice pisirin.) Pisen bu yarimi da tabaktaki daha once pisirdiginiz kiymaya ekleyin.

Ayni tavaya 1 yemek kasigi susam yagi koyun. Yag isininca icine dogranmis dolmalik biberi, taze sogani ve aci biberi atin. Dolmalik biber hafif yumusayana kadar surekli cevirerek pisirin. Daha sonra  icine sarimsak ve zencefili ekleyin. Hepsini 1 dakika karistirarak pisirin. Bu arada sicak sudaki bezelyelerinizin suyunu suzun.

Daha sonra tabaktaki kiymayi, 2 yemek kasigi sekeri, 2 yemek kasigi soya sosunu, 2 yemek kasigi istiridye sosunu, 2 yemek kasigi suyu ve suyu suzulmus bezelyeleri tavaya ekleyin ve hepsini karistirin. 2 dakika kadar beraber pisirin. En son fistiklari ve feslegen yapraklarinin yarisini tavaya atip. Bir iki kere karistirip ocagi kapatin.

Kalan feslegen yapraklarini yemegin uzerine serpistirerek, pilavla birlikte servis yapin. Ta daa!

Not: Bu yemegi pilavsiz olarak, canak seklindeki marul yapraklarinin icine koyarak da yiyebilirsiniz. 







Comments

Popular Posts