Tandoori Tavuk But ve Mango Chutney - Hint Mutfagi


Malzemeler:

Tavuklar icin;

  • 12 adet tavuk but
  • 1 yemek kasigi kirmizi toz biber
  • 1 yemek kasigi garam masala (yerine ayni miktarda köri de kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kasigi kimyon
  • 1 yemek kasigi kisnis
  • 1/2 tatli kasigi zerdecal (turmeric)
  • 1/2 tatli kasigi aci toz biber (aci zevkinize gore arttirip azaltabilirsiniz)
  • 3 yemek kasigi kabaca kesilmis zencefil
  • 7 dis kabaca dogranmis sarimsak
  • 1/4 su bardagi yogurt
  • 1 limon ( ya da misket limon) kabugu rendesi ve suyu
  • 2 tatli kasigi tuz
  • 1/4 su bardagi siviyag
Mango Chutney icin;
  • 2 adet mango
  • 1 yesil elma (tatli)
  • 1 su bardagi (200gr) seker
  • 3 dal dogranmis taze sogan
  • 2.5 yemek kasigi elma sirkesi
  • 1/2 tatli kasigi toz zencefil
  • 1 kucuk kirmizi aci biber ( ya da 1 cay kasigi aci toz biber)
  • bir tutam tuz (cay kasiginin ucuyla)

Yapilisi:

Tavuklar icin gerekli olan baharatlari ( kirmizi toz biber, aci toz biber, garam masala, zerdecal, kimyon ve kisnis) bir tavaya alip surekli karistirarak 2 dakika pisirin. Kokusunun biraz cikmasi lazim.


Kavurdugunuz baharatlari, zencefili, sarimsagi, yogurdu, tuzu, yagi ve limon suyuyla kabuk rendesini bir belndera koyup pure haline getirin. 

Tavuk butlarina kesikler attiktan sonra butlari bu sosa bulayin ve en az 3 saat buzdolabinda marine olmaya birakin. 


Firini 230 derecede isitin. Firin tellerini yaglayip tavuklari uzerine dizin ve butlari firinda 45 dakika pisirin. (Firinin icine kolay temizlenmesi icin alimunyum folyo koymayi ve butlari arada ters yuz etmeyi unutmayin.)


Chutney icin mango ve elmayi dograyip buyuk bir kaba koyun. Kabin varsa kapagini kapatip (kapagi yoksa uzerini iki kat strech film ile kaplayin) mikrodalga firinda 6 dakika cevirin. Arada mikrodalgayi durdurup meyveleri karistirin ve elmalarin yumusakligini kontrol edin. 6 dakika sonunda elmalar hafifce yumusamis olmali. Eger hala yumusamadiysa biraz daha pisirin.

Mikrodalgadan karisimi slip icine taze soganlari, sekeri, sirkeyi, kirmizi aci biberi ve zencefili ekleyip karistirin. Kabin agzi bu sefer acik olarak mikrodalgada 20-30 dakika chutney'i pisirin. Her 5 dakikada bir mikrodalgayi durdurup chutney'i karistirin.



Mikrodalgadan aldiginiz chutney yogun, recelimsi bir hale gelmis olmali. 

Temiz bir kavanoza chutney henuz sicakken chutney'i bosaltin ve kavanozu ters cevirip 2 dakika oyle tutun. Daha sonra kavanozu normal haline cevirin ve soguyana kadar disarida bekletin. Soguyunca buzdolabina kaldirin. Bu chutney'i buzdolabinda tutmak kaydiyla 2 ay icinde yavas yavas tuketebilirsiniz.




Firindan cikan tavuklarin yanina mango chutney sound ilave edin ve ta daa!













Comments

Popular Posts