Tavuklu ve Kuru Domatesli Makarna - Italyan Mutfagi
- 500gr fettuccine makarna
- 2 adet tavuk gogsu
- 200gr kuru domates
- 3 tatli kasigi pesto sosu
- 4 tane taze sogan
- 4 dis sarimsak
- 300ml krema
- 1 yemek kasigi dijon hardali
- 1/2 limon suyu
- yarimsar tatli kasigi kirmizi biber, kekik, biberiye, feslegen, tuz, karabiber karisimi
- un
- uzeri icin parmesan peyniri rendesi
Yapilisi:
Tavuk goguslerinizi incelterek daha kucuk parcalar haline getirin. ( yaklasik avuc ici kadar)
Incelttiginiz baharak karisimini tavuklarin uzerine yedirin. Baharatli tavuklara bir kac yemek kasigi un dokun ve elinizle unun her tarafa dagilmasini saglayin. (ya da ayri bir kaba biraz un koyun ve tavuklarin iki tarafini da una dokundurup kaldirin)
Bir tavada 3 yemek kasigi zeytinyagi ya da siviyag kizdirin. Tavuklari sicak tavaya dizin ve her iki yuzunu de 5'er dakika pisirin. Tavadan alin ve dilimleyin.
Ayni tavaya sogani atin ve yumusayana kadar pisirin. (eger tavadaki yag bittiyse biraz daha yag ekleyebilirsiniz) Daha sonra tavaya hardali, kuru domatesleri, sarimsaklari, limon suyunu, kremayi ve pesto sosunu ekleyip karistirin. Sosu 2 dakika kadar pisirip icine dilimlediginiz tavuklari atin ve 5 dakika daha pisirin.
Bu arada makarnalarinizi paketteki sureye gore kaynar tuzlu suda pisirin.
Eger tavadaki sos cok yogunlastiysa makarna suyundan bir iki kasik tavaya ekleyin.
Pisen makarnayla hazirladiginiz tavuklu sosu karistirin. Uzerine parmesan peyniri ve feslegen yaprakları serpistirin ve ta daa!
Comments
Post a Comment