Yaban Mersinli ve Limonlu Cheesecake - Ingiliz Mutfagi
Malzemeler:
Tabani Icin;
- 100gr tuzsuz terayagi
- 300gr yulafli biskuvi (tahilli herhangi bir biskuviyi kullanabilirsiniz)
- 1 avuc badem (kullanmayabilirsiniz)
Kremasi Icin;
- 500gr krem peynir
- 200gr krema
- 3 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 3 yemek kasigi un
- 1 limon kabugu rendesi (rendenin ince tarafiyla rendelenmis)
- 1/2 limon suyu
- 1 paket vanilya
Uzeri Icin;
- 125gr taze ya da dondurulmus yabanmersini (yabanmersini (blueberry) yerine kizilcik (cranberry), ahududu (raspberry) ya da bogurtlen (blackberry) gibi meyveler de kullanabilirsiniz)
- 4 yemek kasigi toz seker
- 1 tepeleme tatli kasigi nisasta
- 1/2 su bardagi su
- 1/2 limon suyu
Isiya dayanikli iki kucuk kaba su koyarak firina yerlestirin (piserken cheesecake'in uzerinin catlamamasi icin) ve firini 180 derecede calistirin.
Yulafli biskuvileri rondoya koyup un haline gelene kadar cekin. Kullaniyorsaniz bademleri de rondoya biskuvilerle ekleyebilirsiniz. Tereyagini eritin. Un haline gelmis biskuvilere tereyagini dokun ve yogurun. Kelepceli bir kabin disini aluminyum folyoyla kaplayin. Bir parca tereyagiyla kabin icini yaglayin (ya da yagli kagit kullanin) ve elinizle iyice bastirarak biskuvili tabani kabin dibine sikica yayin.
Yumurta, seker, vanilya ve kremayi iyice cirpin. Krem peynirini ekleyip el blenderiyla karisima yedirin. Daha sonra unu ekleyip iyice cirpin, en son limon suyunu ve limon kabugu rendelerini de ekleyip guzelce karistirin. Karisimi cheseecake tabaninin uzerine dokun ve sicak firina sokun. Kenarlari kizarip ortasi hafif sallana kadar pisirin. Daha sonra firini kapatin, ve firinin kapagi kapali olarak cheesecake'i 2 saat firinda bekletin. Cheesecake firinda yavasca iliyacak.
Iliyan cheesecake'i firindan cikarin ve disarida bir muddy sogumaya birakin. Yeterince sogudugunda uzerine strech film kapatip buzdolabina koyun ve en az 3 saat buzdolabinda dinlendirin.
Uzeri icin gerekli olan tum malzemeleri bir sos tenceresine koyun ve pisirin. Pistikten sonra sosu blender'dan gecirin. Dolaptan cikardiginiz cheesecake'in uzerine sosu dokun ve en az 2 saat daha buzdolabinda sosla birlikte dinlenmeye birakin. Sonra dolaptan cikarip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Ben yapmadim fakat siz dilerseniz uzerini taze meyvelerle susleyebilirsiniz. Ta daa!
Comments
Post a Comment