Yavas Pismis Susamli Dana Rosto - Asya Mutfagi


Malzemeler:
  • 1kg kemiksiz rostoluk dana eti
  • 1/2 bardak az tuzlu (light) soya sosu (eger bulamazsaniz miktari biraz azaltin)
  • 1/3 bardak esmer seker
  • 1/2 bardak su
  • 2 dis sarimsak
  • 1/2 yemek kasigi rendelenmis zencefil
  • 1 yemek kasigi susam yagi
  • 6 tane taze sogan
  • 2 yemek kasigi nisasta
  • susam


Yapilisi:

Soya sosu, seker ve yarim bardak suyu karistirin. Icine susam yagi, zencefil ve sarimsagi ekleyin ve kenara alin.

Rostoluk etinizi 2-3cm'lik kupler olarak kesin. 3 dal taze sogani da yaklasik 3cm uzunlugunda dograyin.

Bir tencereye ( ya da varsa yavas pisiriciye) etleri ve dogranmis 3 taze sogani koyun. Uzerine soya sosu karisimini dokun ve yaklasik yarim bardak kadar daha su ekleyin. Karistirin. (Eger tencere degil de yavas pisirici kullaniyorsaniz su eklemenize gerek yok)


Tencereyi kisik atese koyup 5 saat kadar pisirin. (yavas pisirici icin yuksek isida 4, dusuk isida 8 saat) 

Etler pisince tencereden cikarin ve catalla pisen etleri hafifce tiftikleyin. 

Bir kaseye 2 yemek kasigi nisasta ve 4 yemek kasigi su koyup karistirin. Tenceredeki sicak et suyundan 1 kecpe nisastaya ekleyip nisastayi ilitin. Sonra nisastali suyu yavasca tenceredeki et suyuna bosaltin ve karistirin. Su kaynayinca 5 dakika daha isitip hafifce sosun koyulasmasini saglayin. Etleri tencereye geri bosaltin veyemegi iyice karistirin. Tencerenin altini kapatin.

Kalan 3 taze sogani ince ince dograyip yemegin uzerine dokun. En son uzerine bolca susam serpistirip pilavla servis edin. Ta daa!





Comments

Popular Posts