Acili Noodle PAD KEE MAO - Tayland Mutfagi
Malzemeler:
- 3 adet tavuk gogsu (yarim kilo kadar)
- 3 tatli kasigi soya sosu
- 1 tatli kasigi su
- 3 tatli kasigi misir nişastası
- 15 tane mantar
- 1 demet taze kisnis
- 15-20 adet frenksogani (bulamazsaniz 8-9 tane taze soganin yesil saplarini kullanin)
- 3 dis sarimsak
- 6-7 tane kirmizi aci biber (cok kucuk kucuk dogranmis)
- 1 paket noodle (taze ya da kuru noodle, ya da makarna kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kasigi susam ya da fistik yagi
Noodle sosu icin;
- 3 yemek kasigi istiridye sosu
- 1.5 yemek kasigi koyu soya sosu
- 1.5 yemek kasigi hafif soya sosu (eger farkli farkli kullanmak istemiyorsaniz 3 yemek kasigi soya sosu ekleyin)
- 2 yemek kasigi su
- 2 tatli kasigi seker
- 2 tatli kasigi balik sosu (https://www.asyagurme.com/en/product/44/Fish-Sauce-300ml)
Yapilisi:
Tavuklari ince ince kesin. Soya sosu, su ve misir nisastasini karistirip tavuklari bu sosa bulayin ve 10 dakika kadar sosta bekletin.
Mantarlari, kisnisi, aci biberi, sarimsagi ve frenksoganini dograyin.
Noodle'lari paketteki hazirlama yontemine gore hazirlayin ve kenara alin.
Tum sos malzemelerini bir kapta karistirin.
Derin bir tavada 2 yemek kasigi yagi isitip icine tavuklari atin. Tavuklar pisince mantari, sarimsaklari, frenksoganini ve aci biberi tavaya alin ve mantarlar hafif yumusayana kadar karistirarak pisirin. 1 yemek kasigi sosu tavaya dokun ve 1 dakika kadar daha pisirin.
Daha sonra hazirladiginiz noodle'i tavaya ilave edin, kalan tum sosu uzerine dokun (eger sosun kivami hemen koyulasirsa birkac yemek kasigi daha su ekleyin) 30 saniye kadar tavada herseyi birbirine karistirarak pisirin. En son uzerine taze kisnisi dokun ve tekrar karistirip hizlica servis yapin. Ta daa!
Comments
Post a Comment