Siyah Fasulyeli Tavuk Fileto ve Firinda Tatli Patates - Meksika Mutfagi
Tavuk icin;
- 2 adet tavuk gogsu (buyukluklerine gore 4-6 parca halinde inceltilmis)
- 2 yemek kasigi soya sosu
- 2 yemek kasigi balzamik sirke
- 2 yemek kasigi misir nisastasi
- 1 su bardagi siyah fasulye
- yarim su bardagi kuru domates
- 2 avuc taze kisnis
- 1 tatli kasigi pulbiber
- uzeri icin kasar peyniri rendesi
Tatli Patates icin;
- 2 buyuk ya da 3 orta boy tatli patates
- 2 tatli kasigi seker
- 1/2 tatli kasigi tuz
- 1/4 tatli kasigi karabiber
- 1/4 tatli kasigi aci kizmizi tozbiber (aci sevme durumunuza gore azaltip arttirabilirsiniz)
- siviyag
Patatesler icin butun baharatlari karistirin. Patatesleri soyun ve yaklasik parmak kalinliginda seritler olarak uzun ince kesin. Uzerlerine cok az siviyag dokun ve baharat karisimini uzerine serpistirip iyice karistirin.
Firini 260 derecede isitin. Patatesleri ustuste gelmeyecek sekilde bir tepsiye dizin ve firina atin. 15 dakika kadar pisirin. 15 dakika sonra firindan cikarip patateslerin diger yuzunu cevirin ve tekrar firina atip 15 dakika daha pisirin.
Bu arada tavugunuzu hazirlayin. Soya sosu, balzamik sirke ve misir nisastasini karistirip tavuklari bu sosa bulayin ve 10 dakika sosta dinlendirin.
Kuru domates ve kisnisi dograyin. Pul biber, siyah fasulye, kisnis ve kuru domatesi birbirine karistirin.
Grill'de ya da tavada (cok az yaglayin) tavuk dilimlerinizi pisirin. ( tavugun inceligine gore her yuzeyi ortalama 5-7 dakika arasi bir surede pisiyor)
Pisen tavuklari bir firin kabina alin ve uzerlerine siyah fasulyeli karisimi dokun. En son hepsinin uzerine kasar peyniri rendesi serpistirin.
Bu arada pisen tatli patateslerinizi firindan cikartin ve firinin derecesini 200'e getirip tavuk tepsisini firina koyun. Kasarlar eriyince firindan alin ve tatli patateslerle birlikte servis yapin. Ta daa!
cok lezzetli oldu, tesekkurler
ReplyDeleteTeşekkürler Yasemin Hanim, beğenmenize çok sevindim :)
ReplyDelete