Tavada Cin Mantisi - Asya Mutfagi
Malzemeler:
- Yaklasik 50 adet wonton yufkasi ( daha onceki su post'umda yufkayla ilgili detayli bilgiler vermistim. http://kolaymutfaktarifleri.blogspot.com.au/2017/06/cin-mantisi-wonton-yufkasi-ile-dumpling.html)
Ic malzemeleri icin;
- 500gr domuz kiymasi (tavuk ya da dana da kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kasigi susam yagi
- 2 yemek kasigi soya sosu
- 1 tepeleme tatli kasigi zencefil
- 1 avuc take kisnis
- yaklasik 20-25 adet frenksogani (chives bitkisi. Eger bulmakta zorlanirsaniz taze soganin yesil kisimlarini da kullanabilirsiniz)
- 1 dis sarimsak
Sos icin;
- Soya sosu
- Balzamik sirke
- Ince ince dogranmis zencefil
- Aci pulbiber ya da sevdiginiz bir aci sos
Yapilisi:
Frensoganini ve kişnişi ince ince dograyin. Sarimsagi ezin ya da ince rendeyle rendeleyin. Tum ic malzemelerini birbirine karistirin ve yufkalarin ortasina yaklasik 1'er tatli kasigi ic malzemeden koyun.
Parmaginizi islatip once yufkanin bir kenarinda, sonra da tekrar islatip diger kenarinda gezdirin. Islak uclari kuru uclarla birlestirip ucgen bohcalar hazirlayin. Ucgenin bir kosesini tekrar parmaginizla islatin ve iki koseyi birbirinin uzerine getirip birlestirin. Butun hamurlar icin bu islemi tekrarlayin.
Kapakli bir tavada 2 yemek kasigi siviyag isitin. Mantilari tavaya koyup altlarinin iyice kizarmasini saglayin. Altlari kizarinca tavaya 1 kahve fincanindan birazcik az miktarda su dokun ve hizlica tavanin kapagini kapatin.
Suyun cikardigi buhar mantilarin icinin pismesini saglayacak. Kapagi kapali olarak mantilari 3-4 dakika kadar pisirin. Sonra kapagi acin ve tavada su kaldiysa kalan tum suyun buharlasmasini bekleyin ve mantilari tavadan alin. Tum mantilari tavada ayni yontemle pisirin.
Asyalilarin kullandigi bu pisirme yontemi, mantilarin sadece bir yuzeyini citirlastirirken, kalan ust kismini buharda pisirerek yumusacik olmasini sagliyor. Bu sayede hem kizarmis, hem de buharda pismis mantiyi ayni anda yiyebiliyorsunuz.
Sosa sosu, balzamik sirkeyi, zencefili ve aci sosu damak tadiniza gore miktarlarini ayarlayip hazirlayin. Mantilari bu sosa bandirarak yiyebilirsiniz. Ta daa!
Comments
Post a Comment