Tavuk Nugget, Tatli Patates Seritleri ve Susamli Kaju Sos


Malzemeler:

Tavuk Nugget icin;
  • 500gr tavuk kalca
  • 1 kucuk kase ekmek kirintisi
  • 1/2 bardak parmesan rendesi
  • kuru kekik
  • 5-6 yemek kasigi eritilmis tereyagi (butun tavuklara yetmezse ekleyin)
  • 1 tatli patates
  • marul yapraklari
Susamli Kaju Sos icin;
  • 200gr kavrulmus kaju (yaklasik 2 su bardagi)
  • 1 dis sarimsak
  • 1/2 su bardagi pudra sekeri
  • 1/2 su bardagi domates salcasi
  • 1/5 su bardagi susam yagi
  • 1.5 tatli kasigi chilli yagi
  • 3/4 yemek kasigi hardal tozu (mustard powder)
  • 1/2 su bardagindan biraz az pirinc sirkesi (bulamazsaniz elma sirkesi kullanabilirsiniz)
  • 3.5 yemek kasigi zencefil rendesi
  • Yarim su bardagindan 1 parmak az hafif soya sosu (bulamazsaniz normal soya sosunu miktarini bir parca daha azaltarak kullanin)


Tavuk kalcalalarini 3-4cm'lik kucuk parcalara bolun. 

Ekmek kirintisi, parmesan ve kekigi karistirin. Tavuklari once erimis tereyagina sonra da ekmek kirintisina bulayin ve bir firing tepsisine dizin. 200 derecede isitilmis firinda 25 dakika kadar pisirin.


Bir meyve soyacagiyla tatli patatesi soyun. Daha sonra yine meyve soyacagini kullanarak patatesten ince seritler kesin. Patatesleri tek sira halinde tepsiye dizin ve 160 derece firinda seritler citirlasana kadar pisirin.

Susamli kaju sos icin butun malzemeleri blender'a atin pure haline gelene kadar karistirin. 


Firindan cikardiginiz tavuklari, citirlasmis tatli patatesleri, kaju sosu ve marul yapraklarini bir array getirin ve ta daa!


Kaju sosu brokoli, kabak, karnabahar gibi sebzelerle, balik ve koyun eti gibi etlerle birlikte de tuketebilirsiniz. Tavuk nugget'lari ise yaninda mayonez, hardal, yogurt gibi farkli seceneklerle de sarvis edebilirsiniz.



Comments

Popular Posts