Taze Soganli Pancake (Taze Soganli Gozleme) - Asya Mutfagi
Malzemeler:
Pancake icin;
- 5 adet taze sogan (ince ince dogranmis)
- 2.5 su bardagi un
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 su bardagi su
- siviyag (zeytinyagi disindaki herhangi bir yag olur)
Banma sosu icin;
- soya sosu
- balzamik sirke
- aci biber sosu (arzuya bagli)
Yapilisi:
Bir kapta unu ve tuzu karistirin. Suyu uc parca halinde una ekleyerek karistirin ve butun suyu ekledikten sonra hamuru 1 dakika kadar yogurun. Uzerini strech fimle kaplayak hamuru 10 dakika dinlendirin.
Tezgahiniza ya da hamuru acabileceginiz duz bir yuzeye un serpistirin. Dinlenen hamuru 2 esit parcaya bolun ve bir merdane ya da oklava yardimiyla hamurlardan birini dikdortgen seklinde acin. (yaklasik 20cmx40cm buyuklugunde)
Actiginiz hamurun uzerine bir fircayla siviyag surun. (ya da sprey siviyag kullanip uzerine direk sikabilirsiniz.) Sonra hamuru rulo seklinde durup, spiral sekilde kivirin. Kivirdiginiz hamuru elinizle ezip diktortgen spiral sekle getirin ve merdaneyle hamuru tekrar buyuk bir diktortgen (yaklasik 20x40cm) olarak acin. Uzerine tekrar siviyag surun ve dogradiginiz taze soganlarin yarisini hamurun uzerine yayin. Tekrar hamuru rulo yapin. Rulo yaptiginiz serit halindeki hamuru 2'ye kesin. Her parcayi spiral olarak kivirin.
Spiral kivirdiginiz parcalarin uzerinden tekrar merdaneyle gecin ve pancakeler'inizi yaklasik yarim santim/1santim kalinliginda acin.
Hamurun kalan diger yarisi icin de ayni islemleri tekrarlayin. Sonunda elinizde 4 tane pancake olacak.
Bir tavada 1 yemek kasigi siviyag kizdirin. Pancake'i tavaya alip onlu arkali pisirin. Butun pancake'ler icin ayni islemi tekrarlayin.
Bir kapta esit miktarda soya sosu ve balzamik sirkeyi karistirin. Icine dilerseniz aci sos ya da kirmizi pul biber atin. Pancake'leri pizza keser gibi kesin ve sosla birlikte servis edin. Her parcayi bu sosa batirarak ana yemeklerden once antre olarak yiyebileceginiz gibi, domates peynir gibi kahvaltilik malzemelerle de tuketebilirsiniz. Ta daa!
Comments
Post a Comment