Hardalli ve Akcaagac Suruplu Tavuk Kalca
- 4 adet tavuk kalca, kemiksiz ve derisiz
- 2 tepeleme yemek kasigi dijon hardal
- 1 yemek kasigi yabanturbu tursusu (horseradish sauce)
- 2 yemek kasigi akçaağaç şurubu (maple syrup)
- 1 tutam seker
- 1 yemek kasigi elma sirkesi
- 1 tatli kasigi soya sos
- 1 tatli kasigi mayonez
- 1/4 tatli kasigi karabiber
- 1 yemek kasigi sogan rendesi (kalan soğanı etin yanına bulgur pilavı yaparak degerlendirebilirsiniz)
- 1 kucuk dis sarimsak rendesi
- uzeri icin 1 adet taze soğan
Yapilisi:
Tavuk haricindeki tum malzemeleri karistirin. Hazirladiginiz sosun yarısıni tavuklarin uzerine döküp karistirin ve soslu tavuğu buzdolabına kaldırın. En az iki saat tavuğu buzdolabında bekletin.
Pisirmeden once tavukları oda sicakligina getirin. Bir tavayi iyice isitip çok az siviyagla ya da spreyle yağlayın. Tavulari sıcak tavaya atin ve her iki tarafıni da 9-10 dakika kadar, ya da tavuklar kizarana kadar pişirin.
Sosun kalan kismini mikrodalgada 15-20 saniye çevirip isitin. Sosu tavuklarin uzerine paylastirin ve en son dilimlediginiz taze soyanla tavukları susleyin. Ta daa!
Comments
Post a Comment