Pratik Beyti - Turk Mutfağı
Malzemeler:
- 500gr dana kiyma
- 1 yumurta
- 1 adet rendelenmiş sogan
- 1/2 bardak kuru ekmek ici
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1/2 tatli kasigi karabiber
- 1/2 tatli kasigi toz kirmizi biber
- yarim demet kiyilmis maydanoz
- 1 paket baklavalik yufka
- sos icin yogurt, sarimsak, terayagi, salca, kirmizi biber, kekik, nane, fesleğen
Yapilisi:
Koftelik malzemeleri karistirin ve yoğurun. Kiymayi sekiz eşit parcaya bolun.
Kucuk bir kapta 4 yemek kasigi tereyağı eritin. Eriyen tereyaginin uzerine eşit miktarda siviyag ekleyin.
Bir baklavalık yufkayı tezgaha yayın. Bir fırça yardımıyla yufkanın uzerine yağ surun. Ikinci kat yufkayı ilk yufkanın uzerine koyun. Yine yağlar surun. Ucuncu kati da koyun ve tekrar hafifçe yağlayın. Kiymayi uzun ince bir serit halinde yufkanın ucuna yerleştirin ve yufkayı yuvarlayın.
Tum yufkalar bitene kadar bu islemi tekrarlayın. Genellikle paketlerden çıkan yufka sayısı 1-2 tane kadar değişiyor. Sona doğru elinizde kalan yufkaları sayin ve sayı az gelirse son 1-2 rulonuzu 2'ser yufkadan yapın. Yagli karisiminiz biterse azar azar ekleyerek arttırın.
Butun ruloları bir fitin tepsisine dizin. Uzerlerine kalan yağlı karisimi surun ve 180 derecede uzerleri kizarana kadar pişirin.
Iki dis sarimsagi ezin ve 2 su bardağı kadar yoğurtla karıştirin.
Bir tavada 2 tepeleme yemek kasigi tereyagini kizdirin. Kizan yaga 1 tatli kasigi kirmizi toz biber atin ve hafifçe kavurun. Daha sonra icine 1 ya da yarim yemek kasigi kadar salca ekleyin. Salcanin kokusu cikinca çok az su ekleyin ve birazcık pişirin. Piserken icine kekik, nene ve fesleğen atin.
Tepsiden aldiginiz ruloları dilimleyin. Uzerlerine once yogurt, sonra da salçalı sosunuzdan dokun va ta daa!
Comments
Post a Comment