Soganli ve Balzamik Sirkeli Tavuk Ciğeri - Yunan Mutfağı
Malzemeler:
- 500gr tavuk ciğeri
- 3 tane sogan
- 5 dis sarimsak
- 2 tane havuc
- 2 yemek kasigi balzamik sirke
- 1 yemek kasigi kekik
- tuz ve karabiber
Yapilisi:
Bir tavayi siviyagla hafifçe yağlayın. Icine dilimlenmis sogan ve havuclari atip arasira karistirarak pisirin. Sogan ve havuclar yumusayinca sarimsagi ekleyin ve 1 dakika daha pişirin. Sebzeleri tavanın kenarına doğru itin ve tavuk ciğerlerini tavanın sıcak tarafına yerleştirin. Cigerlerin her iki tarafını da kahverengiye donene kadar pişirin.
Cigerlerle sebzeleri karistirin ve uzerlerine tuz ve karabiber serpiştirin. Karistirarak 3-4 dakika daha pişirin. 2 yemek kasigi sirkeyi ve 1 yemek kasigi kekigi de yemeğin uzerinde gezidirin ve sirkenin yemeğe nüfus etmesi icin 2 dakika daha hafifçe karistirarak pişirin.
Pilav, makarna, yogurt ya da salatayla çeşitlendirerek yemeğinizi servis edebilirsiniz. Ta daa!
Comments
Post a Comment