Teriyaki Soslu ve Ananasli Tavuk Sarma - Amerikan Mutfağı
Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğsü (ortadan ikiye bölünüp inceltilmiş, 8 parca haline getirilmiş)
- 1 tepeleme yemek kasigi nisasta
- 1 yemek kasigi soya sosu
- 1 yemek kasigi balzamik sos
- 1 tatli kasigi tatli ya da aci kirmizi tozbiber
- 1 yemek kasigi su
- karabiber
- 1 kutu ananas konservesi
- 1/2 bardak teriyaki sos (hazır kullanabilir ya da evde hazırlayabilirsiniz)
- marul yaprakları
- pita ekmegi, bazlama ya da sevdiğiniz herhangi bir durum ekmegi
- istege gore domates, mayonez, susam, tursu
Teriyaki sos:
- 1/2 su bardagi soya sosu
- 2 yemek kasigi pirinç sirkesi (beyaz sirke ya da elma sirkesi kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kasigi susam yagi
- 1/4 su bardagi kahverengi seker
- 1 yemek kasigi bal
- 1 tatli kasigi rendelenmiş sarimsak
- 3/4 tatli kasigi toz zencefil
Yapilisi:
1 tepeleme yemek kasigi nişasta, 1 yemek kasigi balzamik sirke, 1 yemek kasigi soya sosu, 1 yemek kasigi su ve 1 tatli kasigi kirmizi biberi karistirin. Tavuklari bu karisima bulayip kenara alin ve 10 dakika sosta bekletin. Bu arada kirmizi soğanları halka halka dilimleyin. Soganlari cig olarak kullanabileceğiniz gibi, benim yaptıgım gibi pisirebilirsiniz de. Kucuk bir tavada zeytinyagini isitin ve soğanları icine atin. Soganlar yumuşayınca tavaya 1/2 su bardağı su dokun ve su buharlaşana kadar soğanları pişirin. Soganlar pisince uzerinden çok az balzamik sirkesi geçirebilirsiniz. (Baska tariflerde soğanlarin uzerine kahverengi seker de atıyorum fakat teriyaki zaten tatli bir sos olduğu icin ve ananas da kullandigim icin, bu tarifte soğanları yalnızca balzamik sirkeyle karistirdim. Siz hiçbir şey dokmeyebilirsiniz de)
Bir tavaya çok az siviyag koyun ve isinmis tavada ya da izgarada tavuk gosuslerini pişirin. Pisirirken uzerlerine karabiber serpiştirin.
Tavuklar pişerken eger hazır kullanmiyorsaniz teriyaki sosunu hazırlayın. Sos icin gerekli butun malzemeleri bir sos kabinda cipin. Sos kabini ocağa alin ve kısık ateşte karistirarak pişirin. Kaynayinca 1-2 dakika daha ocakta tutun ve daha sonra ateşten alin.
Konserveden cikardiginiz halka ananasları ikiye
Pita ekmeklerini tost makinesinde ya da tavada isitin. Uzerine marul, tavuk göğsü, sogan ve ananası koyun. En son teriyaki sostan uzerlerine 1'er kaşık gezdirin. Domates, mayonez ya da susam gibi değişik seçeneklerle karistirarak servis edebilirsiniz. Ta daa!
Comments
Post a Comment