Yavaş Pismis Dana Güveç - Avrupa Muftagi
Malzemeler:
- 500-700gr kemiksiz dana incik (gravy beef), kusbasi dogranmis
- 1 sogan, kucuk dogranmis
- 2 dis sarimsak, ince ince kesilmiş
- 2 yemek kasigi domates salçası
- 1 su bardagi tavuk ya da et suyu
- 1 su bardağı kirmizi şarap (şarap kullanmak istemezseniz et suyu ile değiştirebilirsiniz)
- 1 tatli kasigi tatli kirmizi biber
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 defne yaprağı
- tuz - karabiber
- zeytinyagi
- 3 kucuk ya da 2 büyük patates, 3-4cm'lik küpler halinde dogranmis
- 1 havuç, halka halka dogranmis
- uzeri icin maydanoz
Not: Dilerseniz icine bezelye, mantar, enginar gibi sevdiğiniz sebzelerden ilave edebilirsiniz. Sebzelerin pisme surelerini seçtiğiniz sebzeye gore hesap etmeyi unutmayın.
Yapilisi:
Bir tencerede 2 kaşık zeytinyagini isitin ve soğanları icine atin, yakmadan düşük ısıda 10-15 dakika kadar pişirin. Sonra sarimsagi ve toz kirmizi biberi koyun. Hafifce kavurun ve salçayı ekleyin. Salcayi da 4-5 dakika kavurduktan sonra şarabı ve et suyunu tencereye ekleyin.
Bir tavayi isitin ve icine çok az zeytinyağı dokun. Isinmis tavaya kusbasi dogradisiginiz etleri atin ve etlerin etrafı kahverengilesecek sekilde etleri mühürleyin. Uzerlerine tuz ve karabiber serpiştirin.
Muhurlediginiz etleri tencereye atin, kekik ve defne yapragini da ekledikten sonra 1 - 1.5 saat kısık ateşte yemeğinizi pişirin. (Tencerenin icindeki suyun etlerin uzerini örtmesi gerekiyor. Eğer yetmiyorsa fazladan su ekleyin.)
1 saat kadar sonra tencereye patates ve havuçları ekleyin. (yemek çok suyunu cektiyse yeteri kadar sıcak su ekleyin) Tum yemegi karistirin ve 1.5-2 saat daha kısık ateşte pişirin.
Comments
Post a Comment