Asya Usulu Kabak - Asya Mutfağı


Malzemeler:
  • 5 adet kabak
  • 3 dis sarimsak
  • 1/3 su bardagi soya sosu
  • 3 yemek kasigi sriracha sosu ( ya da herhangi bir kirmizi aci sos)
  • 2 tatli kasigi bal
  • 1 adet taze sogan
  • 2 yemek kasigi susam yagi
  • karabiber


Yapilisi:

Kabaklari seritler halinde soyun ve parmak büyüklüğünde dilimleyin.

Bir tavaya susam yagini koyun ve isitin. Dilimlediginiz kabakları ezilmiş sarımsakla birlikte tavaya atin. Hafif diri kalacak sekilde kabakları pişirin.

Soya sosunu, aci sosu ve bali karistirin. Pisen kabaklari tavadan alin. Sosu kabakların uzerine dokun, çok az karabiber ilave edin ve hepsini karistirin. Uzerine dilimlenmiş taze sogan serpiştirerek servis edebilirsiniz. Ta daa!



Comments

Popular Posts