Domuz Lo Mein - Cin Mutfagi



Malzemeler:
  • 500gr domuz fileto (tenderloin, tavuk ya da dana eti de kullanabilirsiniz)
  • 2 tatli kasigi mısır nisastasi
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1 tatli kasigi soya sosu
  • 1 tatli kasigi pirinc sirkesi
Sebzeler;
  • 1 yemek kasigi kiyilmis zencefil
  • 6-7 tane dilediğiniz turde mantar
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kirmizi dolmalık biber
  • 2 adet taze sogan
  • 1 kucuk kuru soğan
Sos icin;
  • 4 tatli kasigi mısır nişastası
  • 2 yemek kasigi istiridye sosu
  • 1 su bardagi tavuk suyu
  • 2 dis sarimsak
  • 1/4 tatli kasigi kiyilmis zencefil
  • 4 yemek kasigi yerfıstıgi yağı
Noodle icin;
  • 500gr kalin noddle
  • 2 yemek kasigi yerfıstıgi yağı
  • 1 yemek kasigi susam yağı
  • 2 yemek kasigi istiridye sosu
  • 1.5 yemek kasigi soya sosu
  • 1.5 tatli kasigi pirinç sirkesi



    Yapilisi:

    Domuz etini (ya da hangi eti kullanıyorsanız) kucuk parcalara bolun. Nişasta, seker, soya sosu ve pirinç sirkesini karistirip etin uzerine dokun ve sosu etle karistirip eti 30 dakika dinlenmeye birakin.

    Sebzeleri uzun ince olacak sekilde doğrayın.

    Sos malzemelerini karistirin.

    Noodle'inizi kaynar suya atin. Paketin uzerindeki sureye gore noodle'i pişirin ve kenarda bekletin.

    Büyük bir tavada 2 yemek kasigi siviyag kizdirin. Sebzelerin hepsini tavaya atin ve 3-4 dakika pişirin. Pisirirken uzerinde biraz tuz ve 1 tatli kasigi seker gezdirin. Tavadan sebzeleri alin.

    Tavaya 2 yemek kasigi siviyag daha ekleyin. Etinizi tavaya atin ve iyice pişirin. Karistirdiginiz sos malzemelerini etin uzerine dokun ve sos koyulasana kadar beraber pişirin. Daha sonra icine sebzeleri ilave edin.

    Noodle icin gerekli olan malzemeleri karistirin. Kenarda beklettiginiz noodle'i tavaya ekleyin ve noodle sosunu da tavaya ilave edin. Hepsini karistirin ve ta daa!









    Comments

    Popular Posts