Kereviz Corbasi - Avrupa Mutfağı
Malzemeler:
- 1 demet kereviz (sapı ve yaprakları), kucuk dogranmis
- 3 adet patates, kucuk dogranmis
- 1 adet sogan, dogranmis
- 3 su bardagi sebze suyu
- 2 yemek kasigi kiyilmis taze nane (kuru da kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- tuz, karabiber, limon
Yapilisi:
Tencerede siviyagi isitin. Icine dogranmis sogani ve dogranmis kereviz sapıni ve yapraklarını atin. Yaklaşık 10 dakika kadar sebzeler biraz yumusayana dek pişirin.
Dogranmis patatesi tencereye atin ve sebze suyunu ekleyin. Yemek kaynayınca altını kisin ve kapağı kapalı bir sekilde 20-30 dakika hepsi iyice yumusayana kadar pişirin.
Corba pistiginde icine naneyi atin ve bir el blender'iyla çorbayı pürüzsüz hale getirin. Icine 1 su bardagi sut ekleyin ve dileğiniz kadar tuz ve karabiber ilave edip limonla birlikte servis edin. Ta daa!
Comments
Post a Comment