Kerevizli Dana Guvec - Avrupa Mutfağı
Malzemeler:
- 1kg kemiksiz dana eti, kusbasi dogranmis
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tane pirasa
- 3 kucuk ya da 2 büyük sogan
- 2 dis sarimsak
- 4 tane kereviz sapı
- 4 kucuk ya da 3 büyük boy havuç
- 2 kutu domates konservesi (800gr)
- 1 su bardagi et suyu
- 1 su bardagi kirmizi şarap ( ya da et suyu)
- istege gore 1 tane kuru anason
Yapilisi:
Bir dokum tenceresinde iki kaşık zeytinyağında etleri etrafı kahverengilesene kadar karistirarak pişirin. Tencereden alin.
Pirasayi, havuçları, soğanı, kerevizi ve sarimsagi da tencereye ekleyin ve uzerlerinde 1 yemek kasigi zeytinyağı gezdirin. 5 dakika kadar karistirarak pişirin.
Konserve domatesleri tencereye ekleyin ve 3-4 dakika pişirin. Sarabi, et suyunu ve etleri tencereye ekleyip yemeği kaynamaya birakin. Kaynayinca icine 1 tane anason atin ve tencerenin kapagini kapatıp kısık ateşte 4 saat kadar yemeği pişmeye birakin.
Pisince damak tadınıza gore icine tuz ve karabiber ilave edin. Yanında pilav ya da patates püresi ile servis edebilirsiniz. Ta daa!
Comments
Post a Comment