Kerevizli Dana Guvec - Avrupa Mutfağı



Malzemeler:
  • 1kg kemiksiz dana eti, kusbasi dogranmis
  • 3 yemek kasigi zeytinyagi
  • 1 tane pirasa
  • 3 kucuk ya da 2 büyük sogan
  • 2 dis sarimsak
  • 4 tane kereviz sapı
  • 4 kucuk ya da 3 büyük boy havuç
  • 2 kutu domates konservesi (800gr)
  • 1 su bardagi et suyu
  • 1 su bardagi kirmizi şarap ( ya da et suyu)
  • istege gore 1 tane kuru anason




Yapilisi:

Bir dokum tenceresinde iki kaşık zeytinyağında etleri etrafı kahverengilesene kadar karistirarak pişirin. Tencereden alin.

Pirasayi, havuçları, soğanı, kerevizi ve sarimsagi da tencereye ekleyin ve uzerlerinde 1 yemek kasigi zeytinyağı gezdirin. 5 dakika kadar karistirarak pişirin.

Konserve domatesleri tencereye ekleyin ve 3-4 dakika pişirin. Sarabi, et suyunu ve etleri tencereye ekleyip yemeği kaynamaya birakin. Kaynayinca icine 1 tane anason atin ve tencerenin kapagini kapatıp kısık ateşte 4 saat kadar yemeği pişmeye birakin.


Pisince damak tadınıza gore icine tuz ve karabiber ilave edin. Yanında pilav ya da patates püresi ile servis edebilirsiniz. Ta daa!





Comments

Popular Posts