Mercimek Köftesi - Turk Mutfağı
- 2 su bardagi kirmizi mercimek
- 1 su bardagi ince bulgur
- 1 corba kasigi domates salcasi
- 1 corba kasigi biber salçası
- 2 dis sarimsak
- 1 adet sogan
- 4-5 adet yeşil sogan
- yarim demet maydanoz
- 1 limon
- tuz, karabiber, kirmizi biber, kimyon
- 1 cay bardağına yakin siviyag
- istege gore nar eksisi
Yapilisi:
Bir tencerede mercimekleri 1 parmak gececek kadar su ile haşlayın. Mercimekler yumusadiginda (hafif sulu kalmalari lazım) ocağı kapatip tencerenin icine bulguru ekleyin ve karistirin. Kivaminin koyu bir lapa seklinde olması lazım.
Tencerenin kapağı kapalı olacak sekilde 30-35 dakika mercimekle bulguru dinlendirin.
Tavaya siviyagi dokun ve kizdirin. Kucuk kucuk dogradiginiz soğanları iyice yumusayana kadar pişirin. Daha sonra tavanın icine sarimsagi ve taze soğanları ekleyin. Çok az pişirip domates ve biber salcalarini ekleyin ve 2-3 kaşık su ilave edin. Salcalarin kokusu çıkana kadar tavada hepsini karistirarak pişirin.
Mercimek ve salca sosunuz soğuyunca ikisini birbirine karistirin. Tuz, karabiber, kimyon ve kirmizi biber ekleyerek elinizle 10 dakika kadar yoğurun. En son maydanozu, limon suyunu ve kullanıyorsanız nar eksisini ekleyin. Hepsini karistirin ve elinize kofte sekli vererek tabaga dizin. Ta daa!
Comments
Post a Comment